Washington Capitals voitti viime yönä Suomen aikaa – uskomatonta kyllä – historiansa ensimmäisen Stanley Cupin finaaliottelun kotihallissaan.

Ennen tätä kesää Capitals oli pelannut finaaleissa vain kerran, tasan 20 vuotta sitten. Tuolloin ”Caps” hävisi finaalisarjan Detroit Red Wingsille suoraan voitoin 0–4. Historiansa ensimmäisen finaalivoiton Capitals haki torstaiaamuna Suomen aikaa Las Vegasista.

Viimeöinen 3–1-voitto Vegas Golden Knightsista oli siis Yhdysvaltain pääkaupungin joukkueelle historiallinen – ja meno Capital One Arenalla oli sen mukainen.

Kun ottelua oli jäljellä 3.24 minuuttia, pelissä oli mainoskatko. Kun finaalit Suomessa lähettävän Viasatin kuva palasi areenalle, selostaja Antti Mäkinen hätkähdytti kuulijoita melkoisella tiedolla.

– Capital One Arenalla rikottiin juuri puolimaltillinen 110 desibelin ääni, Mäkinen kertoi.

Se on valtava meteli. Kuuloliiton nettisivujen mukaan musiikkikonserttien melutaso on 90–100 desibeliä. 100 desibelin meteli on raja, jossa 15 minuutin jälkeen ”kuulovaurion riski on toistuvassa melualtistuksessa todennäköinen”. 125 desibeliä on kuuloliiton mukaan kipukynnyksen raja.