Asiantuntijoilta vielä yksi draft-ennakko – suomalaiskolmikon osakkeet nousivat jälleen

© Kuva: Leijonat.fi

Pitkin kevättä ja kesää jenkkimedioissa ollaan tehty kymmeniä ennakoita lähestyvästä varaustilaisuudesta. Eturivin NHL-toimitusta tekevä The Athletic julkaisi vielä viimeisen listan, missä käydään läpi ensimmäistä varauskierrosta.

31 varattavan joukkoon mahtui tällä kertaa peräti kolme suomalaista. Aikaisemmilla listoilla olleet Rasmus Kupari ja Jesperi Kotkaniemi ovat varmuudella avauskierroksen nimiä, mutta The Athletic nostaa myös Jesse Ylösen mukaan.

Ensimmäinen suomalainen kesän varaustilaisuudessa tulee todennäköisesti olemaan Porin Ässien Kotkaniemi. Keskushyökkääjän ja laiturin paikkaa pelaava Kotkaniemi olisi ennakon mukaan matkaamassa yhdeksännellä vuorolla New York Rangersiin, joka kaipaa vahvistuksia hyökkäyspäähän.

– Jälleen kova pelimies, joita Rangers on viime vuosina kerännyt. Kotkaniemi voi pelata keskellä tai laidalla, on todella taitava ja pelaa erittäin hyvin laidoilla. Hyvä pelaamaan kiekonhallintapeliä, jollaista uusi päävalmentaja David Quinn haluaa nähdä, lehti kirjoittaa.

Kuparin vuoroa ei tarvitse kauan odottaa, kun hänet ollaan listattu vuorolle 13. Dallas Stars etsii vahvistuksia keskelle, joka sopii Kärppien juniorille.

Dallas on ollut viime vuosina erittäin epäonnekas ykköskierroksen varauksissaan, vaikkakin se on korjannut virheensä myöhemmillä kierroksilla. Kuparin uskotaan olevan varma valinta, jos seura hakee luotettavaa keskushyökkääjää tuleviksi vuosiksi.

– Starsilla on ollut täyttä laidoilla ja puolustuksessa viimeiset vuodet, ja sillä on edelleen pulaa lupaavista keskushyökkääjistä. Kupari olisi vaihtoehdoista paras.

Tänä vuonna Mestiksessä tehoja mättänyt Ylönen mahtui vielä ykköskierrokselle. Oikea laitahyökkääjä on asiantuntijoiden listauksen 24. nimi, joka on Minnesota Wildin varausvuoro. The Athletic uskoo, että Ylönen on pelaaja, joka fyysiset haasteet selätettyään, voisi olla joukkueen uusi huippuhyökkääjä.

– Wildilla on huutava pula taitavista lupauksista. Ei ole yhtään puhdasta maalintekijää. Ylönen on dynaaminen pelaaja, joka on vielä fyysisellä tasolla muita jäljessä, mutta voisi parhaimmillaan olla ässävalinta seuralle, joka tarvitsee ratkaisuvoimaa.

Varaustilaisuus käynnistyy ensi viikon perjantain ja lauantain välisenä yönä.

The Athletic:n varausennakko

 1. Rasmus Dahlin, Buffalo Sabres
 2. Andrei Svechnikov, Carolina Hurricanes
 3. Filip Zadina, Montreal Canadiens
 4. Evan Bouchard, Ottawa Senators
 5. Brady Tkachuk, Arizona Coyotes
 6. Quinn Hughes, Detroit Red Wings
 7. Adam Boqvist, Vancouver Canucks
 8. Oliver Wahlström, Chicago Blackhawks
 9. Jesperi Kotkaniemi, New York Ranges
 10. Noah Dobson, Edmonton Oilers
 11. Joseph Veleno, New York Islanders
 12. Ty Smith, New York Islanders
 13. Rasmus Kupari, Dallas Stars
 14. Vitaly Kravtsov, Philadelphia Flyers
 15. Grigori Denisenko, Florida Panthers
 16. Joel Farabee, Colorado Avalanche
 17. Bode Wilde, New Jersey Devils
 18. Barrett Hayton, Columbus Blue Jackets
 19. Isac Lundeström, Philadelphia Flyers
 20. Dominik Bokk, Los Angels Kings
 21. Mattias Samuelsson, San Jose Sharks
 22. Serron Noel, Ottawa Senators
 23. Ryan McLeod, Anaheim Ducks
 24. Jesse Ylönen, Minnesota Wild
 25. Ryan Merkley, Toronto Maple Leafs
 26. Akl Thomas, New York Ranges
 27. Rasmus Sandin, Chicago Blackhawks
 28. Jonatan Berggren, New York Rangers
 29. Jake Wise, St. Louis Blues
 30. K’Andre Miller, Detroit Red Wings
 31. Ty Dellandrea, Washington Capitals