Pitkin kevättä ollaan spekuloitu NHL-hyökkääjä Jori Lehterän kohtalosta. Useat mediakanavat ovat uutisoineet, että suomalainen on saamassa Philadelphia Flyersista lähtöpassit, vaikka sopimusta on vielä yksi kausi jäljellä.

Lehterä osallistui huhuihin ja kertoi siitä oman mielipiteensä.

Myös toisessa NHL-seurassa on hyvin samankaltainen tilanne. San Jose Sharksin povataan antavan potkut 37-vuotiaalle puolustajalle Paul Martinille, jotta seura saisi toivomaansa lisätilaa palkkakattoon. Martin tienaisi seuraavasta kaudesta lähes viisi miljoonaa dollaria, mutta miehen peliesityksiin ei olla tyytyväisiä.

Kuluneella kaudella Martin pelasi yhteensä 32 ottelua, joista 18 farmisarja AHL:ssä. Loukkaantumiset vaivasivat kokenutta pelaajaa, eikä pelit Sharksissa sujuneet odotetulla tavalla. Kokenut puolustaja on jäämässä nopeimpien vastustajien jalkoihin, eikä tilanteen odoteta enää kääntyvän.

Martin allekirjoitti nykyisen sopimuksensa kaudella 2015-2016. Sopimuksen viimeinen vuosi käynnistyy ensi syksynä.

Sharksin sisäpiiritoimittaja Kevin Kurz uskoo, että Martinin sopimuksen purkaminen on erittäin mahdollista. Sharks saisi tuolloin noin 2,8 miljoonaa dollaria tilaa palkkakattoon, jota voitaisiin hyödyntää kesän vapaiden pelaajien kiinnittämisessä.

Sharksin tilanne on myös erittäin kriittinen, sillä se on panostamassa ensi kauteen ja mestaruuteen täysillä. Joukkueen avainpelaajat alkavat siirtyä pikkuhiljaa ikämiesten sarjaan, joten Sharksilla on pian edessään rankka jälleenrakennusvaihe. Sen alkaessa Sharks voi unohtaa mestaruushaaveet useaksi kaudeksi.

NHL-seurat voivat purkaa pelaajien sopimuksia 17. kesäkuuta lähtien. Jos Martin saa kenkää, mahdollisuudet NHL-uran jatkumiselle ovat aika heikot.