Etelä-Korea on hävinnyt jääkiekon MM-kisoissa kaikki kuusi otteluaan, mutta unelma sarjapaikan säilyttämisestä joukkueella elää yhä. Korealaiset säilyvät A-sarjassa, jos USA voittaa Norjan varsinaisella peliajalla sunnuntaina ja maanantaina Etelä-Korea voittaa Norjan varsinaisella peliajalla.

Lauantaina korealaiset pelasivat parhaan ottelunsa. Tanska voitti kuitenkin 3-1.

– Ensi kertaa pelasimme vähän rennompina ja peli oli tiukempi. Valitettavasti otimme vain liikaa jäähyjä ja se koitui kohtaloksemme tänäänkin. Muuten pelasimme yksinkertaisemmin ja se auttoi, arvioi Etelä-Koreaa edustava Edmonton Oilersin takavuosien ykkösvaraus Alex Plante Suomikiekolle.

Planten kausi on ollut varsin erikoinen. Helmikuussa hän oli mukana Etelä-Korean olympiajoukkueessa. Pyeongchangissa Etelä-Korea hävisi kaikki pelinsä.

– Vuosi on ollut vuoristorataa. En lähde selittelemään mitään. Yksi oudoimmista vuosistani urallani myös. Olen hyvin iloinen, miten pelasimme tänään Tanskaa vastaan, koska uskoin, että pystymme taistelemaan tänään, Plante sanoi.

Planten mukaan Etelä-Korea pelaa paremmin, kun pitää pelinsä riittävän simppelinä.

– Kanada ja USA ovat Tanskaa parempia joukkueita. Mutta jääkiekossa on aina mahdollisuuksia. Olemme vain pelanneet liian monimutkaisesti ja se on koitunut kohtaloksemme. Olemme saaneet hyviä oppitunteja. Emme tietenkään tulleet tänne vain oppimaan, vaan haluamme menestyä.

Norjan kaataminen olisi tietysti kova haaste. Se olisi eräänlainen korealainen ”ihme jäällä”.

– Meillä on lepopäivä. Tulee mielenkiintoista. Norja on hyvä jääkiekkomaa. Pelasin vuoden Norjassa. Riippuu siitä, miten tulemme peliin, miten he tulevat, ja miten kiekot pomppivat, Plante päätti.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Herning