Teuvo Teräväinen myönsi suoraan: ”Kyllä se totta kai painaa”

HERNING. Leijonat taipui jo toistamiseen pienemmälle kiekkomaalle MM-jäällä, kun Saksa kaatoi Leijonat sunnuntaina Herningissä. Saksa oli parempi maalein 3-2 jatkoajalla.

Sanalla sanoen Suomi ei ollut sunnuntaina parhaimmillaan.

– Se oli kova vääntö. Voittoa lähdettiin hakemaan, mutta sitä ei saatu. Ei auta. Peli kerrallaan mennään ja nyt tuli häviö, Teräväinen sanoi.

Leijonat pelasi Kanada-pelin tapaan heikon toisen erän ja Saksa haistoi veren.

– En tiedä, mistä se johtuu. Kanada-pelissäkin toinen erä oli vähän heikko. Siihen pitäisi löytää keinot. Toisessa erässä vaihtomatka on vähän pidempi ja pitäisi vaihtaa hyvin ja pysyä kiekossa. Kamppailupelaaminen olisi voinut olla myös parempaa, Teräväinen mietti.

MM-turnauksessa pelataan kovalla tahdilla. Carolinan NHL-tähti myönsi suoraan, ettei se voi olla näkymättä.

– Kieltämättä tässä mennään kovalla tahdilla ja pitkä kausi on jo takana. Kyllä se totta kai painaa, mutta toisaalta se on sama joka jengille. Ei se ole meille sen kummempi, Teräväinen sanoi.

Myös Teräväisen omalla ketjulla jäi vähän piippuun.

– Ihan hyviä vaihtoja ja huonompia vaihtoja. Ei saatu tulosta aikaiseksi ja se tietysti harmittaa.

Leijonat vaikutti sunnuntain ottelussa vajaalta niin henkisesti kuin fyysisestikin. Teräväinen myönsi suoraan, että se vaikutti Saksa-ottelun tulokseen.

– Tämä on pitkä turnaus. Tunneskaala menee ylös ja alas, kun tulee hyviä ja huonoja pelejä. Ne pitää pystyä pitämään kontrollissa. Totta kai eilen oli hieno voitto ja hieno fiilis. Sitten tuli tosi nopeasti tämä peli. Ei saatu samaa aikaiseksi tänään. Se harmittaa, Teräväinen kertoi.

Suomi kohtaa tiistaina alkulohkon päätösottelussa vielä Yhdysvallat. Suomi on varmasti jatkossa, mutta jatkon suhteen tilanne on vielä muuten täysin auki. Suomi voi vielä voittaa lohkonsa, mutta se vaatisi kolmen pisteen voittoa USA:sta. Kaikki muutkin sijoitukset ovat vielä mahdollisia.

Ville Hirvonen
@hirvonenville