HERNING. Patrick Kane oli torstaina Yhdysvaltojen sankari, kun maa eteni MM-turnauksessa Tshekin yli välieriin. Kane iski kaksi maalia ja nousi pistepörssin kärkeen.

Jenkkitähti on enää vain yhden pisteen päässä Kanadan entisestä tähdestä Dany Heatleysta. Heatley on edelleen ainoa modernin MM-ajan pelaaja, joka on rikkonut yhdessä turnauksessa 20 pisteen rajan. Kane on tuosta saavutuksesta enää yhden tehopisteen päässä. Kane on nakuttanut näissä MM-kisoissa kovat tehot 8+11=19.

– Ei sillä oikeastaan mitään merkitystä ole. Pisteitähän tänne on tultu tekemäänkin. Se on minun työtäni. Pelaan vain omaa peliäni ja yritän tehdä pisteitä ja sitä kautta auttaa joukkuetta. Pisteitä on tietenkin aina hieno tehdä, Kane sanoi.

Yhdysvallat on bilettänyt MM-kisoissa, mutta se ei ole juuri menoa haitannut. USA on hävinnyt tässä MM-turnauksessa vain Suomelle. Kane vakuuttaa, että USA ottaa MM-turnauksen tosissaan.

– Tämä oli hyvä voitto joukkueelle. Meidän tavoitteenamme on voittaa maailmanmestaruus. Nyt olemme hyvällä tiellä sen suhteen. Tämä oli kova peli ja Tshekki on hyvä joukkue. Katsotaan nyt kuka tulee vastaan seuraavaksi ja yritetään voittaa sekin peli, Kane linjasi.

Tshekki-peliin tähti ei ollut kuitenkaan täysin tyytyväinen, vaikka voitto tulikin.

– Tänään olisimme voineet pelata kyllä paremmin. Menimme 2-0-johtoon, mutta menetimme sen johdon. Aloitimme pelin hyvin ja saimme maaleja, mutta sitten nostimme jalan kaasulta. Olisi pitänyt pelata paremmin, Kane harmitteli.

Ville Hirvonen
@hirvonenville