Telia ja Discovery Networks Finland tiedottavat tehneensä yhteistyösopimuksen. Osa Liigan ensi kauden otteluista näytetään Discoveryn TV5 -kanavalla.

Valittujen otteluiden lisäksi Telia tuottaa Discoverylle jääkiekkoaiheista viikko-ohjelmaa, jossa katsojat pääsevät seuraamaan Telian Liiga-tiimin tunnelmia sekä otteita viikon pelien kohokohdista.

– Jääkiekko on Suomen suosituin urheilulaji, ja olemme iloisia, että voimme Telian kanssa yhteistyössä nostaa Liigan sille kuuluvalle tasolle. Olympialaisten jääkiekkolähetykset olivat TV5:lle valtava menestys, joten haluamme jatkaa jääkiekon esittämistä TV5:lla. Discovery on avoin uudenlaisille tavoille toimia. Olympialaisissa alilisensioimme oikeuksia Ylelle, ja nyt rakennamme Liigan näkyvyytttä yhdessä Telian kanssa, sanoo Discovery Networks Finlandin urheilupäällikkö Antti Haajanen.

– Koska Telia on Liigan uusi koti, haluamme mahdollistaa jokaiselle suomalaiselle mahdollisuuden innostua kansallislajistamme jääkiekosta ja nauttia suomalaisten rakastamasta Liigasta. Nyt solmimamme yhteistyö Discoveryn kanssa laajentaa mahdollisuuksia kurkistaa uuden Liigan maailmaan. Haluamme tarjota myös tätä kautta makupaloja siitä, mitä olemme ylpeydellä yhdessä kiekkofanien kanssa rakentaneet rakkaudesta lajiin, sanoo Telian jääkiekkotoimintojen johtaja, Head of Hockey Olli-Pekka Takanen.

Telia on käynyt koko kuluneen kauden ajan aktiivista vuoropuhelua sekä kiekkofanien että liigaseurojen kanssa siitä, millä tavalla tv-lähetyksiä halutaan kehittää ja miten katselukokemuksen voisi viedä uudelle tasolle.

– Pyrimme parhaalla mahdollisella tavalla huomioimaan tätä kullanarvoista palautetta kunnianhimon tasosta tinkimättä, Takanen lupaa.