Pitkä kesäloma yllätti Olli Määtän – Ei silti tullut MM-kisoihin

© Kuva: Getty Images

Olli Määttä pääsi tänä vuonna kesälomille yllätävän aikaisin. Pittsburgh Penguins oli kahtena edelliskesänä voittanut Stanley Cupin, mutta nyt noutaja tuli pudotuspelien toisella kierroksella ja Määttä pääseekin nauttimaan kesälaitumien jo toukokuussa.

– Enpä ole ajatellut tuota. Tämä tuli niin äkkiä. Ajattelimme koko ajan, että menemme taas päätyyn asti emmekä ole suunnitelleet mitään muuta. Tällä viikolla mietitään sitten, mitä tehdään loppukesän ajan, Määttä sanoi keskiviikkona Penguinsin kauden viimeisessä kokoontumisessa.

”Vapaa-ajan käytön osalta” Määttä ei ilmeisesti miettinyt ”palvelustaan isänmaalle”. Matkasta jääkiekon MM-kisoihin Tanskaan hän kieltäytyi. Syy ei ole tiedossa.

 

Kuningas jyrättiin valtaistuimelta, eikä Penguins yltänyt samalle tasolle kuin mestaruuskausinaan. Määttä uskoo silti, että Penguins voisi palata mestariksi joukkueen nykyisellä rungolla.

– Olemme luottavaisia sen suhteen, kuinka hyviä olemme ja kuinka hyviä pystymme olemaan. Totta kai tällä hetkellä olemme pettyneitä ja on vaikea katsoa kovin pitkälle eteenpäin. Mutta uskomme, että voimme voittaa tällä ryhmällä, Määttä vakuutteli.

Määttä, 23, pelasi ensimmäisen kerran NHL-urallaan runkosarjassa kaikki 82 ottelua. Hän oli tyytyväinen kauteensa kokonaisuutena.

– Runkosarjassa tuntui ilman muuta paremmalta. Otin muutamia askelia eteenpäin, Määttä totesi.

 


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2.Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!