NHL:ssä hehkutetaan jo 171-senttisen Liiga-hyökkääjän siirtoa rapakon taakse – ”Hän on salirotta – kaveri voisi pysäyttää vaikka tykinkuulan”

TPS:n hyökkääjä Petrus Palmu on saamassa tämän kauden päätteeksi NHL-sopimuksen ja 20-vuotias nuorukainen suuntaa ensi kaudeksi rapakon taakse Vancouver Canucksin organisaatioon.

Liigan tulokkaiden pistepörssin voittanut hyökkääjä on pituudeltaan vain pelkästään 171 senttiä, mutta tämä ei kuitenkaan pelottanut Canucksia viime kesän NHL:n varaustilaisuudessa, koska kanadalaisseura huusi suomalaispelurin nimen kuudennella (181.) kierroksella.

Pieni koko on kuitenkin Palmun viimeisin huolenaihe NHL:ssä.

– Hän ei ole kovinkaan iso, mutta hän on vahva. Hän on rakenteeltaan kuin tankki, Canucksin pelaajien kehitysjohtaja Ryan Johnson kuvaili Palmua The Province -lehdelle.

– Hänen voimakkuutensa paikkaa hänen pituuttaan. Hän on 171-senttinen kaveri, jolla ei ole yhtään pelkoa, entinen NHL-pakki jatkoi.

The Provincen toimittaja Jason Botchford kuvaili Palmua mielenkiintoisin sanankääntein.

– Palmu on salirotta. Hän näyttää aivan kaverilta, joka voi pysäyttää vaikka tykinkuulan keskivartalollaan, toimittaja letkautti.

Palmun NHL-uran suurimpana haasteena on nopeuden käyttäminen jäällä.

– Jäällä Palmu on todellinen työhevonen. Jos saisimme lisättyä hänen peliinsä vielä toisen puolikkaan nopeutta, jotta hän erottuisi muista pelaajista keskialueella. Hän vain tarvitsee hieman lisää nopeutta, kun pelataan päädystä päätyyn, Johnson arvioi.

– Hän on viekas ja hänelle on todella paljon taitoa. Jos saamme kohdistettua hänen energiansa, halukkuutensa ja sitoutumisensa siihen, että voimme lisätä hänen peliinsä lisää vauhtia – se auttaisi häntä paljon pelaajana.


Washington Capitals – Vegas Golden Knights | Takooko Ovetshkin overin himaan? ⭐️⭐️½