Torontossa käydään nyt kovaa keskustelua siitä, että pitäisikö Auston Matthewsin olla tulevasta kaudesta alkaen Maple Leafsin kapteeni. Jotkut pitävät valintaa jopa itsestäänselvänä.

Yksi henkilö ei pidä: seuralegenda Mats Sundin.

– Olisi helppoa sanoa, että Auston pitäisi valita kapteeniksi. Kapteenin täytyy olla pelaaja ja persoona, joka haluaa kantaa vastuuta ja itse asiassa pelaa paremmin C-kirjain rinnassaan, Sundin paalutti Toronto Sunin haastattelussa.

– Olen varma, että (joukkueessa) kaikki tietävät, että kuka kapteeni mahdollisesti on.

Sundinilta itseltään kysyttiin, että millaista hyvä johtajuus on. Sundinin mukaan hänen vastapuolellaan pelanneet vahvat johtajat nostivat toistuvasti esiin saman nimen: Mark Messier.

Heti perään Sundin kuvailee selkokielellä hyvän johtajan ominaisuuksia.

– Useimmat hyvät johtajat, joiden kanssa pelasin, johtivat esimerkillä. Miten he pelaavat jäällä, kamppailevat eniten, miten he kohtelevat ihmisiä pukukopissa hyvin ammattimaisella tavalla, samalla tavalla, on kyseessä sitten toinen pelaaja, varustepäällikkö tai se tyyppi parkkihallissa, johon pysäköit autosi.

– He ovat ammattilaisia jään ulkopuolella ja ensimmäisenä salilla. Tällaista kulttuuria haluat omalta johtajaltasi ja kun sinulla on joku tällainen – ja vielä tähti sekä parhaiten palkattu pelaaja – muu joukkue seuraa perässä. Kun etsin johtajaa, tällaista haluan itse nähdä.