NHL-läpimurron tehnyt Markus Nutivaara yli 10 miljoonan megapalkastaan: ”Pitää todistaa olevansa sen arvoinen”

© Kuva: Getty Images

Puolustaja Markus Nutivaara teki viime kauden aikana kunnon läpimurron NHL-kaukaloihin. Haukiputaalta lähtöisin oleva Nutivaara, 23, pelasi Columbus Blue Jacketsin takalinjoilla 61 ottelua tehoilla 7+16=23 ja keräsi tehotilastoon mukavan saldon +13.

Maaliskuun lopulla Blue Jacketsin suomalainen GM Jarmo Kekäläinen sorvasi Nutivaaralle uuden, jättimäisen sopimuksen. Nelivuotinen sopimus takaa Nutivaaralle 2,7 miljoonan dollarin vuositulot, eli yhteensä 10,8 miljoonaa dollaria.

Nuori mies yrittää kuitenkin pitää jalat maassa loppuelämän turvaavasta kontrahdista huolimatta.

– Se (palkka) tuo pelkkää itseluottamusta. Ehkä on nyt sellainen rauha, ettei tarvitse enää pelätä AHL:ää ja sen semmoista. Nyt vaan pitää todistaa, että on sen palkan arvoinen, Nutivaara kommentoi SuomiKiekko-sivuston haastattelussa Helsingissä keskiviikkona.

Omaa kauttaan Nutivaara piti jopa yllättävän hyvänä.

– Kyllähän se vahva läpimurto tuli yllätyksenä. Enemmän tuli yllätyksenä, että pystyin pelaamaan siellä ja käyttämään omia vahvuuksiani. Kun pääsin alkukaudella sisään hommaan, niin sitten ei tuntunut enää niin yllättävältä, Nutivaara kertoi.

Sittenkin Leijoniin

Pudotuspeleissä Blue Jackets putosi ensimmäisellä kierroksella erittäin tasaisen ottelusarjan jälkeen Washington Capitalsille voitoin 4–2. Sarja sisälsi mm. neljä jatkoaikaottelua.

Blue Jackets ehti ensin ilmoittaa, että Nutivaara ei pääse lähtemään Leijonien avuksi MM-kisoihin. Nyt hän on kuitenkin mukana valmistautumassa lauantaina Etelä-Korea-ottelulla alkavaan turnaukseen.

– Täällä ollaan, ja mukava on olla mukana. Siellä päätettiin sitten loppujen lopuksi, että saan tulla tänne. Oma haluni oli kova, Nutivaara kertoo SuomiKiekolle.

– Tosi hienot fiilikset. Tämä on ollut pikkupojan unelma. Parina edellisenä kautena oli isoja loukkaantumisia, enkä päässyt. En malta odottaa ensimmäistä peliä. Kun saisi sen alta pois, niin saisin tämän jännityksen ja odottamisen pois ja pääsisin nauttimaan siitä hetkestä, Nutivaara intoili.

Otto Palojärvi, Helsinki