Mykistävä Sebastian Aho itsekin ihmeissään: ”Sen salaisuuden kun tietäisi…”

© Kuva: Getty Images

Sebastian Aho on takonut MM-kisojen kahdessa ensimmäisessä ottelussa täysin mykistäviä tehoja. Vaikka vastustajat Etelä-Korea ja Latvia ovat kisojen heikoimmasta päästä ja Suomi on namutellut kummastakin 8–1-voiton, on kymmenen tehopistettä (4+6) kahdessa ottelussa lähes käsittämätön saldo.

Avausottelussa Etelä-Koreaa vastaan (kuva) Aho teki pisteet 2+2, ja eilen Carolina Hurricanesin hyökkääjä kuritti Latviaa tehoilla 2+4.

Samassa ketjussa Teuvo Teräväinen on kerännyt kahdessa ottelussa pisteet 3+5=8 ja Veli-Matti Savinainen 3+1=4.

On silmiinpistävää, miten upeasti erityisesti NHL-kaukaloissa marinoituneet Aho ja Teräväinen käyttävät eurooppalaisen kaukalon lisätilan hyväkseen. Ajoittain ketjun peli näyttää rentoudessaan enemmän ulkojäähöntsäilyltä kuin siltä, että kaukalossa olisi menossa MM-kisojen tosipelit.

– Se varmasti pitää paikkansa. Kyllä me halutaan pitää tämä positiivinen fiilis koko ajan ja jatkaa tätä positiivista kierrettä, Aho mietti Latvia-ottelun jälkeen.

– Oli mukava pelata. Erikoistilanteet toimivat hyvin, ja saatiin sellainen alku kuin haluttiin. Moni asia meni hyvin, Aho jatkoi.

Latvian piti olla Leijonille kisojen ensimmäinen edes jonkinlainen haaste. Oliko?

– Olihan heilläkin siinä alussa paikkoja ja (Ville) Husso otti pari tärkeää koppia. Me olimme kuitenkin tehokkaita sitten omissa paikoissamme. Se oli hyvä juttu, Aho sanoi.

Mikä teidän superketjunne salaisuus oikein on?

– Jos sen tietäisi, niin varmaan aina tekisi näin paljon pinnoja. Totta kai siitä saa paljon itseluottamusta, kun tulee paljon pinnoja. Meidän ketju on mielestäni saanut tehtyä hyvin tulosta näihin kahteen peliin. Ei siihen silti auta tyytyä. Vastus kovenee, Aho muistutti.

Ville Hirvonen, Herning