MM-kisoissa debytoiva Liiga-sensaatio Antti Suomela innoissaan: ”Tästä olen aina haaveillut”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

MM-kisojen ensikertalainen Antti Suomela on aivan innoissaan elämänsä ensimmäisistä arvokisoista.

Päättyneellä kaudella lähes sensaatiomaisesti Liigan pistepörssin voittanut JYPin 24-vuotias keskushyökkääjä puki Leijona-paidan ensimmäisen kerran päälleen kaudella 2016–17 Euro Hockey Tourilla. Tänä keväänä mies on kulkenut pitkän leirityksen läpi MM-kisoihin päästäkseen. Nyt eräästä nuoren miehen unelmasta on tullut totta.

– Ihan loistava kokemus tähän asti. Tämä on ollut se juttu, mistä olen aina haaveillut, ja nyt olen päässyt täällä elämään tätä arkea. Täällä pelataan joka toinen päivä ja aurinko paistaa, niin mikäs sen parempaa. Olen kyllä nauttinut täysillä, Suomela hehkutti suomalaismedialle Herningissä.

Suomelan mielestä joukkuehenki Leijona-laumassa on loistava.

– Kyllä sen aistii. Koko ajan tutustutaan joukkueena paremmin ja saadaan yhteisiä kokemuksia. En itse tuntenut näitä jätkiä hirveästi etukäteen, mutta koko ajan tuntee enemmän ja enemmän ja yhteishenki kasvaa, Suomela sanoi.

Ketjun peli ollut tehotonta

Oman ketjunsa, laidoilla Sakari Manninen ja Pekka Jormakka, peliin Suomela ei ole vielä ollut järin tyytyväinen.

– Ei olla vielä kauhean tyytyväisiä siihen. Varsinkin ensimmäisessä pelissä luotiin paljon paikkoja, mutta olimme tehottomia. Tänään yritetään parantaa tehokkuutta. Uskon, että kun saamme yhteisiä kokemuksia enemmän, niin peli kehittyy pienin askelin.

– Ollaan päästy hyökkäämään tähän mennessä aika paljon, mutta nyt kun vastus kovenee, joudutaan varmasti puolustamaankin paljon enemmän. Samalla nähdään, missä se meidän puolustuspelaaminen menee. Olemme saaneet olla paljon kiekossa tähän asti, mutta nyt varmasti joudutaan puolustamaankin enemmän, Suomela aprikoi.

Suomelan mukaan koko joukkue on opiskellut peliä jatkuvasti.

– Katsottiin (Latvia-pelin) jokainen vaihto läpi ja mietittiin, missä voidaan olla vielä parempia ja missä voidaan auttaa kaveria paremmin. Olemme kyllä käyneet asiat todella tiiviisti läpi, Suomela vahvisti.

Ville Hirvonen, Herning

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS