MM-finaalin tapahtumista rangaistu kapteeni avasi suunsa: ”Ei vaikuta minuun”

Ruotsin alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kapteeni Lias Andersson sai neljän ottelun pelikiellon tuleviin ikäluokan MM-kisoihin, koska Andersson otti mitalin pois kaulasta sen saatuaan ja viskasi sen katsomoon.

Rangaistus on Anderssonille käytännön tasolla mitätön, sillä turnaus oli Anderssonin uran viimeinen laatuaan. Tulevissa ikäluokan MM-kisoissa hän ei ole enää edustuskelpoinen ikänsä vuoksi.

Pelikieltoon määrättiin lisäksi Axel Jonsson Fjällby, Jesper Boqvist, Olle Eriksson Ek ja Rasmus Dahlin. Kapteenin pelikielto oli porukan pisin, joka johtui juuri mitalin heittämisestä katsomoon. Muut ainoastaan ottivat mitalin pois kaulastaan.

Ruotsi hävisi MM-finaalin Kanadalle 1-3. Se oli kapteenille liian kova paikka.

– Seison tekojeni takana. Minulla on selitykseni, tosin en luultavasti tekisi sitä uudestaan, kun ajatellaan, mitä seuraukset olivat. En vain halunnut mitalia. Se ei ollut suunnattu Kansainvälistä jääkiekkoliittoa tai Kanadaa vastaan. Minulla on täysin samanlainen mitali kotona aiemmasta turnauksesta, Andersson perusteli tekoaan Expressenille.

Andersson oli häviämässä alle 18-vuotiaiden MM-finaalia Suomea vastaan vuonna 2016.