Tampereen Ilves on tiedottanut kahdesta uudesta pelaajahankinnasta. Se hankki lisää tukea puolustuspäähän, kun se solmi sopimukset kokeneen taklaajan sekä suomalaislupauksen kanssa.

Kaksikosta Liiga-yleisölle tunnetumpi Matt Generous palaa Suomeen yhden Itävallassa vietetyn välivuoden jälkeen. Pelaajan sopimus on kestoltaan kauden mittainen.

Jenkkijärkäle varattiin vuonna NHL:ään vuonna 2005, mutta ei saanut sieltä ikinä näytönpaikkaa ja on kiertänyt siitä lähtien Pohjois-Amerikan sekä Suomen kenttiä. Hän on edustanut aikaisemmin Liigassa Rauman Lukkoa, Vaasan Sportia sekä Helsingin IFK:ta.

Noin seitsemän pisteen keskiarvolla kausia pelaava puolustaja tuo lisää voimaa Ilveksen puolustukseen. Hän jaksaa taklata kovaa, eikä hän aina osu vastustajaan puhtaasti. Hän on kärsinyt aikaisemmin Liigan kurinpitodelegaation rangaistuksista, joten kohua saattaa syntyä myös ensi kaudella. Jäähyminuutteja hän on kerännyt Liigassa ”vaatimattomat” 514.

– Matt Generous tuo puolustukseemme sitoutunutta joukkuepelaamista, kokemusta ja kovuutta. Hän saapuu Tampereelle syyskuussa, kertoo Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo tiedotteessa.

Ilveksen toinen hankinta 17-vuotias Elias Laitamäki allekirjoitti kaksivuotisen pahvin. Laitamäki kiekkoili kuluneella kaudella Sportin junioreissa ja pääsi testaamaan Liiga-jäitä neljän runkosarjaottelun verran.

– Elias Laitamäki on lupaava pelaaja, joka teki jo päättyneellä kaudella liigadebyyttinsä ja nousi mukaan nuorten maajoukkuerinkiin. Pelirohkeana puolustajana hän sopii hyvin tavoittelemaamme aktiiviseen pelitapaan, kommentoi Jalo.