Lauri Marjamäki ei pelkää tappiota – ”Minulla on aina hyvä mielenrauha kun panokset kovenee”

© Kuva: Ilari Isotalo
Perjantaina liigassa JYP - HPK! Lunasta talletusbonus!

HERNING. Leijonat kohtaa illalla Sveitsin MM-puolivälierässä. Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki oli täynnä itseluottamusta ennen illan koitosta. Paineet ovat kovat, sillä tappiolla Suomi lähtee kotiin ja Marjamäkeä pidetään epäonnistujana.

Marjamäki itse nauttii tilanteesta.

– Minulla on aina hyvä mielenrauha siinä vaiheessa, kun panokset kovenee. Tuntuu, että nuo alkusarjapelit ovat aina vähän puristamista. Nyt ruvetaan sitten mittaamaan, mistä me olemme tehty. Tiistaina saimme pelattua kovapanoksisen pelin. Uskon, että siitä pystytään vielä vähän parantamaan, Marjamäki luotti.

Suomi voitti alkusarjan ja päätti sen riemukkaaseen voittoon Yhdysvalloista. Peliä ei tarvitse tässä vaiheessa paljoa muuttaa. Sveitsi on pelityyliltään samanlainen kuin USA tai Kanada. Suomi kaatoi molemmat maat alkulohkossa.

– Ei ole mikään muuttunut sitten USA-pelin. Olemme pelanneet hyvin ja silloin ei tarvitse vetää mitään kania hatusta. Pitää vain pitää tiukasti kiinni niistä hyvistä asioista, mitä omassa pelissä on, Marjamäki sanoi.

– Yhtenäisyys, yhdessä pelaaminen, voitonnälkä, sitoutuminen ja hyvä itseluottamustaso. Ne ovat tärkeitä asioita tänään, päävalmentaja luetteli.

Leijonista paistaa päävalmentajan mukaan oikeita asioita läpi.

– Kyllä joukkueesta paistaa joku poikkeuksellinen juttu läpi. Jokainen tietää, minkä takia täällä ollaan ja tietävät, mikä on tämän turnauksen formaatti. Yhdestä pelistä poikki. Oma peli edellä mentiin aika pitkälti palaverissa. Kyllä me tiedetään Sveitsistä tietyt asiat, mutta oman pelin kautta. Kyllä mä uskon, että me olemme henkisesti ja fyysisesti valmiita, Marjamäki linjasi.

Mitkä Suomen vahvuudet ovat?

– Kaikki ovat ne meidän vahvuudet nähneet. Me haluamme olla luisteluvoimainen joukkue, joka aggressiivisesti karvaa ylhäältä asti ja sitä kautta pitää kiekkoa rohkeasti.

Marjamäeltä udeltiin myös sitä, mitä hän ajattelisi Suomen joukkueesta, mikäli hän olisi itse Sveitsin päävalmentaja.

– Onneksi en ole, Marjamäki päätti.

Suomen ja Sveitsin välinen puolivälieräkamppailu alkaa kello 21.15 Suomen aikaa.

Ville Hirvonen
@hirvonenville


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)

Perjantaina liigassa JYP - HPK! Lunasta talletusbonus!