Colorado Avalanchen ja joukkueen suomalaishyökkääjän Mikko Rantasen sensaatiomainen kausi NHL:ssä päättyi viime yön tylyyn 0–5-kotitappioon Nashville Predatorsille.

Suomessa uutisen odotettiin ja toivottiin tarkoittavan sitä, että runkosarjassa häikäisevät 29+55=84 tehopistettä paukutellut Rantanen liittyy pian MM-kisoihin valmistautuvaan Leijona-laumaan.

Avalanchea tarkasti seuraava toimittaja Adrian Dater lähettää kuitenkin rapakon takaa kylmän suihkun Leijona-fanien niskaan.

– Rantanen tavallaan myönsi olevansa loukkaantunut, muttei eritellyt asiaa tarkemmin. Hän myös sanoi, että se ei ole mikään selitys (tappiolle), Dater tviittasi.

Rantanen muistetaan Leijona-paidasta erityisesti vuodenvaihteesta 2015–16. Tuolloin Rantanen oli Nuorten Leijonien kapteeni, kun Suomi voitti ikimuistoisissa kotikisoissa MM-kultaa.

Kahtena viime keväänä Rantanen on pelannut myös aikuisten MM-kisoissa. Viime kevään kisoissa, joissa Suomi hävisi pronssiottelun, Rantanen nakutteli kymmenessä ottelussa hienot tehot 4+6=10 ja oli Leijonien toiseksi tehokkain pelaaja.

Katso Adrian Daterin tviitti alta.

Adrian Dater

@adater
Some quick updates from postgame locker room: 1. Rantanen kinda admitted to being hurt, but wouldn't specify and said no excuses. 2. Johnson could have played in two weeks. 3. Varly could have played in third round