Viime kauden yllättäjä ei tule Leijonien avuksi

Hyökkääjä Miro Aaltonen nosti kaudella 2016-17 tasoaan huomattavasti pelattuaan erinomaisen kauden KHL:ssä. Aaltonen pääsi mukaan myös Leijonien MM-kisajoukkueeseen 2017 Pariisin ja Kölnin kisoihin, joissa Suomi oli lopulta neljäs.

Tällä kaudella Aaltonen on pelannut Pohjois-Amerikassa tehtyään sopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa. Peliaikaa on tullut kuitenkin vain Toronto Marliesin AHL-joukkueessa, jossa Aaltonen runkosarjassa keräsi 64 ottelussa tehopisteet 20+23=43.

Spekulaatiot Aaltosen liittymisestä Leijoniin Tanskan MM-turnaukseen päättyivät viimeistään sunnuntaina, kun Toronto Marlies eteni jatkoon NHL:n pudotuspeleissä. Marlies päihitti ratkaisevassa viidennessä ottelussa sunnuntaina Utica Cometsin kotonaan 4-0 ja meni jatkoon voitoin 3-2.

Aaltonen saalisti ratkaisevassa pelissä syöttöpisteen. Hänen saldonsa viidestä pudotuspeliottelusta oli 0+2.