Ensi viikolla alkaviin jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin valmistautuva Suomi löi tänään Sveitsin numeroin 4-3. Pikkuleijonien tehopelaajat olivat jo Liigassakin debytoineet suurlupaukset Kaapo Kakko ja Niklas Nordgren.

TPS:ssä liigajäihin uransa ensimmäiset luistimenpiirrot tehnyt Kakko summasi tehot 1+1 iskien voittomaalin, HIFK-lupaus Nordgren puolestaan maalasi kahdesti. Kun pisteille ylsi myös esimerkiksi syöttöpisteen napannut ja NHL:ään ensi kesänä hyvin todennäköisesti varattava Ässien Jesperi Kotkaniemi, on Suomella pullat uunissa hyvin.

Avainpelaajat näyttivät olevan iskussa. Puolustaja Santeri Salmela olikin tyytyväinen sunnuntain Sveitsi-voitosta, mutta maanantain Kanada-pelissä joukkueen pitää pystyä parempaan.

– Pelattiin hyvä peli, voitto on aina voitto. Mutta tuo ei vielä riitä, paljon pitää parantaa huomiseen peliin Kanadaa vastaan. Aika paljon tehtiin huolimattomuusvirheitä, Salmela sanoi Suomen Jääkiekkoliiton sivujen mukaan.

Kanada-kenraalin jälkeen Pikkuleijonat avaa MM-urakkansa torstaina Slovakiaa vastaan. Tsheljabinskissä pelattavan alkulohko B:n muut maat ovat Venäjä, Tsekki ja Ranska.