Pekka Rinne ja Tuukka Rask joutuivat pettymään – maalivahtipalkinto toiseen osoitteeseen

© Kuva: Getty Images

Suurinosa NHL-joukkueista päättivät runkosarjansa viime yönä, ja ainoastaan Florida Panthers ja Boston Bruins ottelevat vielä keskenään ennen pudotuspelien alkua. Tähän aikaan kaudesta aletaan myös miettimään tulevia yksilöpalkintojen voittajia, joista muutama on jo varmistunut.

Edmonton Oilersin Connor McDavid hankki itselleen toisen perättäisen Art Ross -pokaalin, kun hän jäi pistetilaston kärkipaikalle tehoin 41+67=108. Maurice ”Rocket” Richard -pokaali menee tuttuun osoitteeseen, kun Aleksandr Ovetshkin voitti 49 maalillaan uransa seitsemännen maalikuninkuuden.

Tilastoista voidaan tarkistaa myös kolmas palkinto. Vähiten maaleja päästänyt maalivahti, tai maalivahdit, saavat runkosarjan jälkeen William M. Jennings -pystin. Pitkään näytti siltä, että Nashvillen suomalaisvahti Pekka Rinne olisi saanut kyseisen kunnian, mutta heikko loppukausi pilasi juhlat.

Sen sijaan, palkinnon nappasi Los Angeles Kingsin Jonathan Quick. Kruunupaidat päästivät runkosarjassa 203 maalia, mikä on kahdeksan vähemmän kuin Nashvillellä.

Tuukka Raskin edustama Boston Bruins ahtautui listan toiseksi lukemalla 210, mutta maalimäärä voi vielä kasvaa ensi yön ottelussa.

Rinne on edelleen vahva ehdokas Vuoden maalivahti -palkinnon eli Vezina Trophyn voittajaksi. Hänen pahimmiksi kilpakumppaneiksi ollaan ennakoitu Andrei Vasilevskiä ja John Gibsonia.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.