Nyt on itsevarmaa puhetta! Suomalainen superlupaus aikoo pelata ensi kaudella NHL:ssä – ”Haluan olla johtaja”

© Kuva: Getty Images

Calgary Flamesin kesän 2017 ensimmäisen kierroksen 16. vuorolla varaaman suomalaispakin Juuso Välimäeltä kausi on ollut todella huikeaa luokkaa.

Tri-City Americansia edustava Välimäki pelasi loistavan runkosarjan Kanadan juniorisarja WHL:ssä, kun hän summasi 43 pelissä huipputehot 14+31=45.

WHL:n pudotuspeleissä superlupauksen tahti on ollut vielä kovempaa, kun hän on summannut 11 otteluun neljä maalia ja 13 tehopistettä.

19-vuotias nokialainen piti lauantaina joukkueensa pudotuspelihaaveet elossa, kun hän ampui 5-2-voittoon päättyneessä ottelussa kaksi maalia. Americans on silti vielä playoff-sarjassa tappiolla otteluvoitoin 2-3.

Välimäki selvästikin hehkuu tällä hetkellä itsevarmuutta, eikä hän pelkää puhua kovista tavoitteistaan lehdistölle.

– Halua olla voittaja. Haluan voittaa täällä. Haluan voittaa myös seuraavalla tasolla. Pidän itseäni johtajana sekä kaukalossa, kuin myös sen ulkopuolella. Joten haluan olla johtaja nyt ja haluan olla se myös seuraavalla tasolla, Välimäki uhkuu Calgary Herald -lehdelle.

Välimäki nähdään ensi kaudella Flamesin organisaatiossa, mutta vielä ei ole varmaa alkaako pelit AHL:ssä vai NHL:ssä.

Ainakin puheista voi päätellä, että nuorukaista kiinnostaa johtava rooli ensi kaudella NHL:ssä.

– Jos pelaat voittavassa joukkueessa, parhaiden pelaajien täytyy olla joukkueesi parhaita pelaajia. Meidän täytyy johtaa. Haluan tehdä sitä täällä nyt kuin myös Calgaryssa ensi kaudella, Välimäki vakuuttaa.

Flamesin GM:llä Brad Trelivingillä ei ole kuin hyvää sanottavaa huippulupaavasta puolustajastaan.

– Olen nähnyt Juuson pelaavan muutaman kerran ja hän on ollut erinomainen. Hän pelaa isoja minuutteja. Hän pelaa myös tärkeää roolia hyvässä joukkueessa. Hänellä on ollut hyvät pudotuspelit, Trevling ylistää.

– Hänen luistelunsa on parantunut paljon. Hän pelaa jatkuvasti vastustajan parhaita pelaajia vastaan. Hän on ollut kokonaisuudessaan todella vaikuttava pelaaja, Flames-GM jatkoi.