Nashville Predatorsin tähtimaalivahti Pekka Rinne on 35-vuotiaana viimein noussut NHL:n parhaaksi maalivahdiksi. Suomalaisen upea kausi saattaa saada kirsikkansa, jos hänet valitaan kauden maalivahdiksi pudotuspelien jälkeen.

Suomalainen on torjunut tällä kaudella voittosaldolla 41-13-4 ja johdatti Nashvillen sen historian ensimmäiseen runkosarjamestaruuteen. Tahti on myös jatkunut pudotuspeleissä, kun Predators voitti avausottelussa Colorado Avalanchen.

Entinen Nashvillen päävalmentaja Barry Trotz valmensi tähtimaalivahtia kuuden kauden ajan ja näki tämän yltävän Vezina-kisan kärkikolmikkoon kaudella 2014-2015. Hän uskoo Rinteen olevan Vezinan arvoinen ja on keksinyt Rinteelle lempinimen ”The Great Eraser” (suom. Suuri pyyhekumi).

Rinne ansaitsi uuden nimensä, kun hän valmentajan mukaan pyyhki niin usein Nashvillen puolustuksen virheet puhtaaksi ja pelasti pelaajien nahkat.

Trotz valmentaa nykyisin Washington Capitalsia, joka pelaa myös pudotuspeleissä ja voi kohdata Nashvillen vasta Stanley Cup -finaaleissa. Niin tapahtuessa hän varmasti toivoo, että vastustajan maalilla pelaisi joku muu maalivahti kuin Suuri pyyhekumi Pekka Rinne

 

 

 

 

Lähde: ESPN