Maajoukkueeseen murtautunut lupaus vaihtaa maisemaa Liigassa – luotsilta kova näkemys tulevaisuudesta

© Kuva: Ilari Isotalo
Kiusaavatko Sputnikit HIFKiä? Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Rauman Lukko on kiinnittänyt puolustukseensa 24-vuotiaan Juuso Riikolan, joka siirtyy länsirannikolle 1+1-vuotisella sopimuksella.

Viime joulukuussa A-maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Riikola on parhaillaan mukana Suomen MM-leirityksessä. A-kirjaintakin kantanut puolustaja luuti Leijonien takalinjoilla edellisen kerran eilen torstaina.

– Kyseessä on maajoukkueeseen murtautunut, parhaassa iässä oleva pelaaja, jonka kehityskaari näyttää edelleen vahvasti ylöspäin. Hän on yksi sarjan parhaimpia puolustajia nyt ja tulevaisuudessa, Lukko-luotsi Pekka Virta kehui seuran sivuilla, ja jatkoi antaen kovan arvion pakin tulevaisuudesta:

– Uskon, että hänen tavoitteensa on vakiinnuttaa paikkansa A-maajoukkueessa, ja toivottavasti pystymme auttamaan häntä siinä. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme Juuson Lukon paitaan.

Riikolan vahvuuksia ovat liike ja monipuolisuus. Hän pystyy pelaamaan kaikilla pelin osa-alueilla.

– Suuntaan positiivisin ja odottavaisin fiiliksin Raumalle. KalPassa sain pelata isossa roolissa ja sain paljon vastuuta. Tulin siihen tulokseen, että nyt on oikea aika hakea uusia haasteita ja valitsin Lukon. Menestyminen kiinnostaa ja Lukko tarjoaa siihen mielestäni hyvän mahdollisuuden, Riikola arvioi.

184-senttinen ja 86-kiloinen vasemmalta laukova Riikola on SaiPan kasvatti, mutta hän on pelannut Kuopiossa jo vuodesta 2009 alkaen. Viimeisen kuuden liigakauden aikana hän on pelannut yhteensä 283 runkosarjaottelua tehopistein 26+63=89. Playoffseissa mies on esiintynyt 31 ottelussa tehoin 2+8=10.

Riikola on toiminut viimeisen kolmen kauden ajan KalPan varakapteenina. Riikolalla ja Lukko-luotsi Virralla on yhteistä historiaa, sillä Virta valmensi Riikolaa Kuopiossa kausina 2014-17.

Raumalla pelaa myös Riikolan isoveli, Simo-Pekka Riikola. Kummatkin veljekset ovat pakkeja.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Kiusaavatko Sputnikit HIFKiä? Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!