Liiga-seura Kuopion KalPa on julkaissut perjantaina uuden pelaajakiinnityksen, joka varmasti miellyttää kannattajia.

Kuopiolaiset solmivat peräti viiden vuoden mittaisen sopimuksen keskushyökkääjä Jaakko Rissasen kanssa. Sopimuksessa on pykälä, että hyökkääjä voi pelata enintään kaksi vuotta ulkomailla.

Rissanen palaa takaisin kotimaan sarjaan pelattuaan vuoden KHL:ssä Kunlun Red Starin ja Vitjazin väreissä. Kulunut kausi oli rikkonainen ja KalPa-kasvatti ehti pelata 46 ottelua.

– Tulen ainakin monta kokemusta rikkaampana ja vuoden kokeneempana takaisin. Uskon, että löysin viime vuoden aikana peliini paljon lisää asioita, joiden kautta pystyn olemaan joukkueelle parempi pelaaja, kuin olin viime keväänä lähtiessäni, Rissanen kertoo tiedotteessa.

Rissanen pelasi KalPassa kaudella 2016-2017 varakapteenin roolissa. Tuolloin hän oli joukkueensa kultakypärä ja johti kuopiolaiset aina finaaleihin saakka. Yhteensä hän on edustanut KalPan edustusjoukkuetta kuusi kautta. Vuodet 2012-2014 hän pelasi SaiPassa.

– Rissanen on todella tervetullut lisä joukkueeseemme. Keväällä 2017 hän oli avainpelaajiamme ja kuului koko Liigan parhaimmistoon, joten on todella hienoa, että tämän tason oma kasvatti on valmis sitoutumaan kasvattajaseuraansa pitkällä sopimuksella. Jaakko tulee olemaan meidän tulevien kausien joukkueiden kärkipelaajia sekä iso osa meidän pelillistä identiteettiämme, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman sanailee.

KalPan joukkue alkaa olemaan valmis ensi syksyksi. Nyt sillä on yhteensä 25 pelaajasopimusta.