Lähde: Leijonien MM-ryhmän yllätysvalinnan NHL-sopimusneuvottelut takkuaa – vaatii liikaa palkkaa?

© Kuva: Getty Images

Leijonat teki todellisen yllätysvalinnan viime sunnuntaina, kun puolustaja Henri Jokiharju kutsuttiin mukaan MM-leiriryhmään.

Chicago Blackhawksin viime kesän ensimmäisen kierroksen 29. vuorolla valittu Jokiharju pelasi huiman kauden Kanadan juniorisarja WHL:ssä, kun 18-vuotias huippulupaus nakutti 63 ottelussa komeat tehot 12+59=71.

The Athletic -lehden Blackhawksista vastaava toimittaja Scott Powers uskoo, että Jokiharju saatetaan nähdä NHL:ssä jo ensi kaudella.

– On yllättävää, että Jokiharjulla ei ole vielä NHL-sopimusta ensi kaudesta. Blackhawks on usein neuvotellut ja viimeistellyt tulokaspelaajien sopimukset jo aikaisemmin kauden aikana. Jokiharju on vasta 18-vuotias, mutta hänellä on potentiaalia pelata NHL:ssä jo ensi kaudella. Yleensä näissä tapauksissa Blackhawks on tehnyt pelaajan kanssa sopimuksen jo aikaisessa vaiheessa, Powers kertoo.

Powers uskoo, että Jokiharju ja Blackhawks neuvottelevat vielä tulokassopimuksen bonuksiin liittyvistä asioista.

– Minun valistunut arvaus on se, että Jokiharjun sopimuksessa kestää se, että he neuvottelevat vielä suoritusbonuksista. Ykköskierroksen varauksena Jokiharju hakee varmasti bonuksia sopimukseensa. Blackhawksiin kesällä 2016 ensimmäisellä kierroksella valittu Nick Schmaltz sai 1,85 miljoonan dollarin suoritusbonuksen tulokassopimukseensa, toimittaja taustoitti.

Blackhawksin vara-GM Norm Maciver sanoi aikaisemmin tässä kuussa, että hän toivoo Jokiharjun tekevän sopimuksen heidän kanssaan.

– Toivottavasti saamme jotain aikaan Henrin ja hänen agenttinsa kanssaan. Toivottavasti tämä asia hoituu itsestään, Maciver sanoi The Athleticille.