Koivu ja Granlund saivat jännittää pudotuspelipaikkaa yöhön asti – ”Kun herään, toivon sen olevan varmaa”

© Kuva: Getty Images

Minnesota Wildin pudotuspelipaikka NHL:ssä varmistui tänä aamuna Suomen aikaa. Wild voitti omassa ottelussaan Edmonton Oilersin puhtaasti 3–0, mutta se ei vielä riittänyt varmistamaan paikkaa jatkokarkeloissa.

Kun Wildin ja Oilersin ottelu päättyi, Los Angeles Kings ja Colorado Avalanche olivat vasta aloittelemassa omaa peliään Los Angelesissa. Kun kotijoukkue Kings voitti tuon matsin 3–1, Wildin pelaajat pääsivät tuulettamaan varmaa pudotuspelipaikkaa – moni todennäköisesti vasta herätessään.

– En tiedä, miten tämä matematiikka oikein menee. Toivon vain, että kun herään aamulla, näen x-merkin joukkueemme nimen edessä, Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau viittasi sarjataulukossa varmaa pudotuspelipaikkaa merkitsetsevään aakkoseen nhl.comin mukaan.

Wildin suomalaiskapteeni Mikko Koivu saalisti ottelussa yhden syöttöpisteen ja valittiin ottelun kolmostähdeksi. Mikael Granlund jäi kolmen ottelun pisteputken jälkeen vaihteeksi ilman tehoja.

Wildilla on jäljellä runkosarjassa vielä kolmen ottelun vieraskiertue Tyynenmeren rannoilla, kun joukkue kohtaa loppuviikon aikana Anaheimin, Los Angelesin ja San Josen.