Oulun Kärpät näytti etenevän suorastaan paraatimarssia Suomen mestaruuteen, kun se voitti Liigan finaalisarjan kolme ensimmäistä ottelua.

Maanantaina pelatussa neljännessä ottelussa Kärppien takalinjojen, ja koko joukkueen, johtohahmoksi noussut puolustaja Jani Hakanpää loukkaantui. Tappara voitti tuon ottelun kotonaan maalein 2–0. Eilisessä viidennessä ottelussa Hakanpää ei pystynyt pelaamaan. Tappara haki erittäin monivaiheisen ottelun päätteeksi Oulusta 5–4-vierasvoiton ja kavensi ottelusarjan voitot 2–3:een.

Onko pelkästään Hakanpään puuttuminen kääntänyt otteluita Tapparan eduksi, on tietysti mahdoton analysoida. Vanha totuushan on, että taisto ei yhtä miestä kaipaa, mutta Hakanpään merkitys Kärpille on ollut tänä keväänä massiivinen. Tämän myönsi myös Kärppien päävalmentaja Mikko Manner Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Mahdoton sanoa (pystyykö Hakanpää enää pelaamaan). Jani on joukkueessa iso ihminen, ja häntä on mahdoton korvata. Mutta Aleksi Mäkelä teki hänen tilallaan kaikkensa, Manner kommentoi IS:lle.

Hakanpää on tehnyt kevään 16 pudotuspelissä tehot 3+4=7. Miehen tehotilasto näyttää lukemaa +7, ja peliaikaa 26-vuotias puolustaja on kellottanut keskimäärin vähän reilut 22 minuuttia.

– Puhuisin mieluummin niistä pelaajista, jotka ovat kokoonpanossa. Joukkue on aina isompi kuin yksittäinen yksilö, Manner yritti väistellä IS:n jatkokysymyksiä Hakanpäähän liittyen.

Samalla Manner tiesi itsekin, että Hakanpään loukkaantuminen saattoi olla oululaisille kohtalokas tapaturma.