Vancouver Canucksin ruotsalaiskaksoset Henrik Sedin ja Daniel Sedin tiputtivat maanantaina melkoisin uutispommin, kun kaksikko tiedotti Canucksin Twitter-tilillä jäävänsä eläkkeelle jääkiekosta.

– Aloitimme tämän kauden sillä ajatuksella, että tekisimme päätöksen vasta kauden jälkeen. Mutta asia tuli kokoajan selvemmäksi monien keskustelujen jälkeen perheidemme kanssa, että tämä on meidän viimeinen kautemme. Tämä tuntuu oikealta molemmille, Sedinit kertoivat tunteellisessa jäähyväisviestissä.

Koko uransa Canucksia edustanut Henrik Sedin pelasi urallaan 1327 NHL-ottelua tehopistein 240+828=1068. Velipoikansa tapaan Canucksia 18 kautta edustanut Daniel Sedin pelasi yhteensä 1303 ottelua tehopistein 391+647=1038.

– Canucksin perheessä mukana oleminen viimeiset 18 kautta ovat olleet elämämme parasta aikaa. Mutta nyt on aika keskittyä meidän perheisiin ja elämään jääkiekon jälkeen. On aika auttaa kotiläksyissä jokaikinen ilta. On aika olla paikalla jokaisissa syntymäpäiväjuhlissa sekä seistä kylmässä jääkiekkohallissa, jalkapallopelissä tai pyöräilytunnilla viikonloppuna. On aika olla kotona jokaisella illallisella, Sedinit kirjoittivat.

– Me ilmoitimme tämän nyt, koska halusimme jakaa nämä kauden viimeiset kolme ottelua teidän kanssa. Haluamme myös jakaa nämä viimeiset pelit perheidemme, ystäviemme, joukkuetovereidemme, valmentajiemme, henkilökunnan ja kaikkien kaikki Canucksin ihmisten kanssa, jotka ovat tukeneet meitä. Olette kaikki olleet kanssamme uramme jokaisella askeleella ja haluamme kiittää siitä teitä.

37-vuotiaat ruotsalaiset jättävät merkittävän perinnön NHL-kiekkoon, koska he olivat sarjan kaikkien aikojen menestyksekkäimmät kaksoset historiassa.