Hurjia hankintoja: Liiga-seura vahvistui CHL-sankarilla ja NHL-superlupauksella – ”Useat seurat olivat hänen perässä”

© Kuva: Juha Tamminen

Lahden Pelicans on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen JYPin maalivahdin Juho Olkinuoran ja superlupaavan hyökkääjän Jesse Ylösen kanssa.

27-vuotias Olkinuora on Tapparan kasvatti, joka siirtyi A-ikäisenä HIFK:hon. Helsingistä Olkinuora matkasi Pohjois-Amerikkaan, missä mies pysäytti kiekkoja neljässä eri liigassa ja kuudessa eri joukkueessa. Suomeen Olkinuora palasi kaudella 2016-2017, jonka jälkeen mies pelasi 10 ottelua SaiPa:ssa ja siirtyi tämän jälkeen Jyväskylään, missä mies on kiekkoillut viimeiset puolitoista kautta. Tällä kaudella Olkinuora oli JYP:n selkeä ykkösvahti ja torjui joukkueen Euroopan mestariksi.

– Olkinuorasta saamme erinomaisen maalivahdin, jonka varaan on hyvä rakentaa. Miehellä on ikäänsä nähden reilusti kokemusta ja ennen kaikkea kokemusta voittamisesta, urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi.

Huippulupaus Ylönen Pelicans-hyökkäykseen

Pelicans on tehnyt kahden vuoden sopimuksen hyökkääjä Jesse Ylösen kanssa. 18-vuotias Ylönen kuuluu Suomen lupaavimpiin jääkiekkoilijoihin ja miehestä odotetaan tulevana kesänä NHL-draftin kärkikierrosten varausta.

Juniorimaajoukkueiden vakiokasvo Ylönen kiekkoili viime kaudella Mestiksen Espoo Unitedissa. 185-senttinen hyökkääjä tehtaili 48 ottelussa pisteet 14+13=27. Oikealta ampuva Jesse Ylönen on ex-huippukiekkoilija Juha Ylösen poika.

– Useat Liiga-seurat olivat Ylösen perässä ja olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme hänet Lahteen. Kyseessä on valtavan lahjakas nuori kiekkoilija ja uskomme, että täällä hänen on hyvä kehittyä sekä ottaa seuraavat askeleet urallaan, Laukkanen kertoo.

Olkinuoran ja Ylösen sopimuksien myötä Pelicans on julkaissut 17 pelaajaa ensi kauden joukkueestaan. Lisää pelaajauutisia on luvassa tämän viikon torstaina sekä ensi viikon maanantaina.

Pelicansin sopimuspelaajat kaudelle 2018-2019:

Maalivahdit:
Juho Olkinuora

Puolustajat:
Mikko Kousa
Casimir Jürgens
Nico Manelius
Aleksi Ek

Hyökkääjät:
Antti Tyrväinen
Jesse Mankinen
Aleksi Mustonen
Miska Siikonen
Hannes Björninen
Jesse Ylönen
Taavi Vartiainen
Roope Elimäki
Severi Lahtinen
Artturi Toivola
Roope Mäkitalo
Miika Tiihonen


Kärpät – Ilves | Betsit Kärpille!

Onko Ilves toipunut lauantaisesta rökityksestä vai tuleeko lisää lunta tupaan?