Columbus johtaa sarjaa – yhdestä asiasta huolimatta: ”Siinä täytyy parantaa”

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jackets haki Washington Capitalsin kotiluolasta kaksi voittoa ja johtaa sarjaa nyt voitoin 2-0. Tämä siitä huolimatta, että GM Jarmo Kekäläisen suojatit ovat ottaneet ison kasan rangaistuksia. Capitals on päässyt sarjan aikana 13 kertaa ylivoimalle ja tehnyt viisi ylivoimamaalia.

Capitalsin ylivoima on vaarallinen, mutta silti Blue Jackets on kairannut kaksi jatkoaikavoittoa. Mitä tähän voi sanoa?

– Tykkäämme tehdä asioista helppoja itsellemme, eikö? Cam Atkinson sanoi The Athleticin haastattelussa.

Päävalmentaja John Tortorella ei ollut yhtä leikkisällä tuulella.

– Siinä meidän täytyy parantaa. Ei ole kyse siitä, että ottaisimme kostojäähyjä, mutta… kolmannessa erässä otimme kuusi minuuttia jäähyjä viidessä minuutissa. Se on yksi asia, joka täytyy selvittää sarjan edetessä.

– Mielestäni tapoimme joitain jäähyjä… joitain todella tärkeitä jäähyjä ja mielestäni meillä tapahtui romahduksia alivoimassa. Se on liian vaarallista. Emme voi tehdä tuollaista jatkuvasti. Se on mahdotonta. He ovat liian hyviä. Se täytyy tehdä selväksi, Tortorella muistutti.

Joukkueen kapteeni Nick Foligno muistuttaa, että Aleksandr Ovetshkin on erityisvaarallinen jopa silloin, kun hän on paikallaan.

– Se on jopa vaikeampaa kun hän ei liiku. Juuri kun ajattelet että pidät hänet, tulee sekunnin osia, jolloin joudut auttamaan muita.

– Yrität estää häntä saamasta kiekkoa, mutta he ovat äärimmäisen taitavia pelaajia. He pystyvät saamaan kiekon hänelle, Foligno pyörittelee ikuista alivoimadilemmaa.