Vielä viime kaudella Espoo Unitedissa Mestistä pelannut, mutta täksi kaudeksi rapakon taakse WHL:ään Regina Patsin paitaan siirtynyt Emil Oksanen on onnistunut uudessa joukkueessaan hienosti. Laitahyökkääjä on nimittäin paukuttanut 58 runkosarjan ottelussa peräti pisteet 16+32=48.

NHL.com/fi muistutti haastattelussa, että Oksasen edustama Pats isännöi toukokuussa Memorial Cupin 100-vuotisjuhlaturnausta, jossa ratkaistaan CHL:n (Canadian Hockey Leaguen) mestari.

Turnaukseen osallistuvat CHL:n alaisten juniorisarjojen, WHL:n, OHL:n ja QMJHL:n mestarit sekä isäntäjoukkue Pats.

Oksanen oli sivuston mukaan kummastellut sitä, että yksi joukkue, eli isäntäjoukkue, pääsee mukaan automaattisesti.

– Meillä on joukkueen kanssa tavoite hoitaa WHL:n mestaruus, jotta päästään etuoven kautta mukaan turnaukseen ansaitusti, eikä vain isäntäjoukkueena, Oksanen taustoitti kovasta tavoitteesta.

Kuten sivustokin muistutti, Memorial Cupia pidetään yhtenä urheilumaailman vaikeimmin voitettavista palkinnoista, sillä sitä pääsee niin harva joukkue yrittämään, ja nuorilla pelaajilla ei ikärajoitusten takia ole aikaa tavoitella palkintoa kuin 21-vuotiaaksi saakka.

– Se (Memorial Cup) on niin iso juttu täällä Kanadassa, eikä sitä oikein Suomessa ymmärretä, kuinka isosta asiasta on kyse, ja kuinka paljon ihmiset sitä arvostavat, että sinne pääsee pelaamaan, Oksanen mietti.