Vaikean kauden läpikäynyt ja sarjapaikkansa uusimista karsintojen kautta yrittävä Heinolan Peliitat tiedotti nettisivuillaan torstaina, että joukkueen päävalmentaja Santeri Heiskanen on vapautettu tehtävistään.

Vaikka heinolalaisilla on Mestiksen runkosarjassa jäljellä vielä kolme ottelua, on jumbon kohtalona sarjakarsinta. Joukkue on voittanut varsinaisella peliajalla ainoastaan yhdeksän ottelua.

– Jokainen varmasti näkee sarjataulukosta, että tämä kausi on mennyt pelillisesti pahasti penkin alle. Toki joukkue on nuori ja kokematon, monella pelaajalla ei ollut kauteen lähdettäessä miesten pelejä alla ollenkaan, Peliittojen toimitusjohtaja Josse Mielonen sanoi seuran kotisivuilla, ja jatkoi:

– En kuitenkaan halua mennä näiden asioiden taakse tai selitellä pienellä pelaajabudjetilla, meillä on kuitenkin ollut käytännössä koko kauden laadukkaita pelaajalainoja Lahdesta saatavilla.

Peliitat tiedotti, että aikanaan SM-liigassa pelanneen Heiskasen paikan Peliittojen peräsimessä ottaa aiemmin apuvalmentaja toiminut Jani Keinänen, ja apuvalmentajaksi nousee Marko Nyman.

– Meille alkoi kauden loppua kohden mentäessä olla selvää, että tiemme Heiskasen kanssa eroavat, joten oli luonteva vaihtoehto päästää hänet etsimään uusia haasteita jo tässä vaiheessa, Mielonen valotti.

– Tietenkin koimme myös, että joukkuetta on heräteltävä karsintoja ajatellen ja päädyimme siihen, että tällä ratkaisulla meillä on parhaat mahdollisuudet saada joukkueesta paras potentiaali irti.

Kovaotteisena peruspakkina tunnettu Heiskanen pelasi omalla urallaan Liigassa 505 runkosarjan ottelua ja 87 pudotuspelimittelöä. Hän toimi viimeisinä kausinaan 2008-11 Bluesin apukipparina, Suomen mestaruutta Heiskanen juhli keväällä 1998 HIFK:n sotisovassa.