Upeaa Eeli Tolvanen! – Superlupaus nolasi tylysti tulikuuman maalivahdin

© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit
Tiistaina Valko-Venäjällä kolmas finaali - Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Helsingin Jokerit eteni KHL:n pudotuspeleissä konferenssien välieriin, kun se kaatoi perjantai-iltana Sotshin jatkoajan jälkeen 2-1 ja katkaisi ottelusarjan 4-1. Ottelun sankariksi nousi Jokerien nuori superlahjakkuus Eeli Tolvanen, joka teki kotijoukkueen molemmat maalit.

Selkä seinää vasten pelannut venäläisseura tarjosi Jokereille todellisen jännitysnäytelmän. Vieraat onnistuivat maalinteossa ensimmäisenä, kun Dmitrii Lugin karkasi alivoimalla maalintekoon.

Sen jälkeen Sotshin maalivahti Konstantin Barulin halusi toistaa avausottelun ihmeen ja torjua yksinään voiton joukkueelleen. Kolmas erä kului lähes kokonaan Jokerien hyökkäyspäädyssä, mutta Venäjän kokenut maajoukkuevahti torjui laukauksia toisen perään.

Narripaitojen painostus palkittiin lopulta päätöserän viimeisillä minuuteilla. Tolvanen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja pyyhki irtokiekon sisään.

Lisäosumia ei nähty, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta. Väsynyt Sotshi-ryhmä ei pysynyt Jokerien vauhdissa, eikä ainakaan Tolvasen kyydissä. 18-vuotiaan voittomaali oli upea yksilösuoritus, jota voidaan pyörittää sadoissa huippukoosteissa.

Tolvanen sai kiekon oikealla laidalla ja kiersi vasemman kautta lähes koko puolustuksen. Barulin odotti suomalaiselta laukasta ja irtaantui kauas maalilta, kunnes ymmärsi tehneensä ratkaisevan virheen. Tolvanen jatkoi kulkuaan maalin taakse ja pyöritti kiekon vanhanaikaisella maaliin ohi 48 kertaa torjuneen Barulinin.

Osumaa tarkistettiin kauan videolta, mutta epäselvyyksiä ei jäänyt ja Jokerit jatkaa pudotuspeleissä eteenpäin. Jokerien pelaamassa läntisessä konferenssissa kaikki jatkoon menijät ovat jo varmistunut. Helsinkiläiryhmä kohtaa konferenssivälierissä kivenkovan Moskovan TsSKA:n.

 

 

Tiistaina Valko-Venäjällä kolmas finaali - Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!