Synkkä floppikausi ihmetyttää! Konkarivalmentaja lyttää NHL:n kestomenestyjän: ”Nämä tähdet ovat väsyneitä”

Chicago Blackhawks on ollut tällä vuosikymmenellä yksi NHL:n suurista. ”Windy cityssa” on päästy nostelemaan Stanley Cupia kolmesti, viimeksi kolme vuotta sitten.

Mutta tällä kaudella joukkue on ollut pahoissa ongelmissa. Blackhawks on Central-divisioonan selkeä jumbo ja pudotuspelipaikka on karannut jo hyvissä ajoin.

– Ensimmäiseksi on helppo syyttää maalivahtipeliä. Corey Crawfordin poissaololla on ollut liian suuri merkitys, kiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen toteaa.

Lehkosen mukaan Blackhawks on nojannut viime vuodet liikaa samoihin pelaajiin. Duncan Keith, Brent Seabrook, Jonathan Toews ja Patrick Kane ovat jo vuosikaudet pitäneet joukkuetta pystyssä.

– Nämä tähdet ovat väsyneitä, kun he ovat kantaneet vastuuta illasta toiseen. Nuorista pelaajista ei ole tullut tarpeeksi auttajia. Tässä nähdään, miten iso merkitys joukkueen pitkäjänteisellä rakentamisella on, Lehkonen alleviivaa.

Samalla Lehkonen huomauttaa kahden poissaolevan pelaajan merkityksestä. Marian Hossa on ollut pitkään sairastuvalla ja Niklas Hjalmarsson kaupattiin kesällä Arizona Coyotesiin.

– Heidän poissaolonsa näkyy yllättävän paljon, Lehkonen sanoo.

Chicago Blackhawks kohtaa sunnuntaina Boston Bruinsin. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä osoitteessa viaplay.fi ja sen parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.