Suomen NHL-tähden tilanteeseen jännittävä käänne – joukkueen menestyshaaveet lepäävät nyt tutuilla harteilla

© Kuva: Getty Images

NHL:n läntisen konferenssin keskikastiin kuuluva Dallas Stars sai viime yön ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan jobinpostia, kun joukkueen tähtimaalivahti Ben Bishop loukkaantui.

Torjuntatilanteessa itsensä kolhinut maalivahti on arvioiden mukaan sivussa seuraavat kaksi viikkoa. Takaisku tuli huonoon ajankohtaan, koska Dallas käy raakaa kamppailua viimeisistä pudotuspelipaikoista, eikä runkosarjaakaan ole enää yhdeksää ottelua enempää.

Bishopin ollessa sairastuvalla, valokeilaan astuu joukkueen kakkosvahti Kari Lehtonen. Tilanne ei ole maalivahdille helppo. Suomalainen ei ole nauttinut kannattajien vilpitöntä ihailua viime vuosina, kun hänet ollaan leimattu usein syypääksi joukkueen heikkoon menestykseen, eikä suomalainen ole muutenkaan ollut uransa parhaassa vireessä.

Dallas-fanien pitää silti hyväksyä tosiasia, että Lehtonen on jälleen joukkueen ykköstorjuja. Tähtipaitojen menestyksen lisäksi, suomalainen pelaa tulevaisuudestaan, sillä hänen sopimus päättyy kesäkuussa.

Jokerit-kasvatti on pelannut tällä kaudella 29 ottelussa voittosaldolla 12-10-3 ja torjuntaprosentilla .913. Lehtosen vire on kuitenkin ollut huolestuttava, kun neljästä aikaisemmasta matsista on tullut pelkkiä tappioita.

Yltääkö Dallas pudotuspeleihin yhden välivuoden jälkeen? Se riippuu paljolti Lehtosen suorituksista.

Tilanne läntisen konferenssin keskellä:

6. Colorado Avalanche 86
7. Anaheim Ducks 86
8. Los Angeles Kings 84
9. Dallas Stars 84
10. St. Louis Blues 83