Keskiviikon vastaisen yön NHL-kierroksella nähtiin hieno suomalaisonnistuminen, kun Columbus Blue Jacketsin maalivahti Joonas Korpisalo pysäytti sensaatioseura Vegas Golden Knightsin. Korpisalo torjui 37 kertaa ja valittiin ansaitusti ottelun ykköstähdeksi, kun Columbus voitti maalein 4-1.

Kiireellisestä illasta saadut kaksi sarjapistettä maistuivat suomalaivahdille erityisen makeilta, koska häntä on tällä kaudella pomputeltu NHL:n ja farmisarja AHL:n välillä useaan otteeseen. Korpisalo käytti harvinaisen näytönpaikan hyväkseen ja voitti ensimmäisen ottelun sitten tammikuun puolen välin. Voitto oli hänelle kauden kuudes.

Korpisalolla oli myös tuuria matkassa, kun hänet komennettiin maalille flunssaa kärsineen ykköstorjuja Sergei Bobrovskin tilalle.

– Se oli kiva yllätys. On tietenkin sääli, ettei Bobrovski pystynyt pelaamaan, mutta olen iloinen, kun saan otteluita. Tämä oli hauska peli, ja nautin siitä kovasti, Korpisalo kertoi Columbuksen sivuilla.

Myös joukkueen valmentaja John Tortotella piti näkemästään. Hänen mielestään tärkeä voitto vahvasta vastustajasta antaa suomalaiselle paljon itseluottamusta.

– Tärkeintä oli, että hänen joukkukaverinsa näkivät kuinka hyvä hän on. Tämä tietää hyvää valmentajille, hänelle sekä koko joukkueelle. Olen aina sanonut, että joukkue pitää hänen kanssaan pelaamisesta, Tortotella kertoi.

Vegasin ainoan maalin laukoi suomalaishyökkääjä Erik Haula. Osuma oli hänelle kauden 24. Ennätyskautta pelaava porilainen on tehnyt tällä kaudella tehot 24+22=46.

Haula tasoitti ottelun 1-1:een toisen erän alussa. Katso maali täältä.