Suomalaispakki takoo kaikessa hiljaisuudessa kovaa jälkeä NHL:ssä – menossa ennätyksellinen pisteputki!

© Kuva: Getty Images

Kuluva NHL-kausi on suomalaisittain niin loistokas, että ”tavalliset” huippusuoritukset meinaavat jäädä kokonaan vaille huomiota.

Otetaan nyt vaikka Columbus Blue Jacketsin puolustaja Markus Nutivaara. Oululaislähtöinen puolustaja on tehtaillut pelaamissaan 56 runkosarjaottelussa tehot 5+16=21, mikä on peruspuolustajalle erinomainen saldo. Mikä tärkeintä, Nutivaaran tehotilasto näyttää mukavaa lukemaa +8, ja Blue Jackets on matkalla pudotuspeleihin.

Viime yönä Suomen aikaa Nutivaara laukoi kauden viidennen maalinsa, eikä ihan missä tahansa. Nutivaara osui tarkalla ja tulisella rannelaukauksella New York Rangersin verkkoon legendaarisessa Madison Square Gardenissa. Blue Jackets siirtyi Nutivaaran maalilla 3–1-johtoon ja voitti ottelun lopulta maalein 5–3.

Nutivaara on noussut Blue Jacketsin luottopuolustajien joukkoon, ja vastuun mukana tehojakin on alkanut tulla. Nutivaara on jo kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. Maanantaina mies sai syöttöpisteen Boston-ottelussa, ja lauantaina oli syntynyt maali Ottawan verkkoon.

Kolmen ottelun pisteputki on Nutivaaran, 23, NHL-uran henkilökohtainen ennätys. Tällä kaudella mies on kolmeen otteeseen saanut pisteitä kahdessa peräkkäisessä ottelussa.

Loka-marraskuun vaihteessa Nutivaara namutteli kahdessa peräkkäisessä ottelussa neljällä pisteellä, kun tilille napsahti niin Boston- kuin Florida-matsissa kaksi syöttöpistettä kummassakin.

Katso Nutivaaran hieno maali tästä linkistä.