Nashville Predators vankisti asemiaan NHL:n runkosarjan kärkipaikalla, kun se voitti kotonaan San Jose Sharksin lukemin 5-3. Ottelun suureksi hahmoksi nousi Pekka Rinnettä maalilla tuurannut Juuse Saros, joka torjui peräti 39 laukausta.

Saros teki rankan työvuoron varsinkin päätöserässä, kun Sharks yritti päästä otteluun mukaan. Haipaidat voittivat erän aikana laukaukset 24-7, mutta hävisivät sen maalein 1-2. Saros joutui kiekkosateen lisäksi torjumaan yhden rangaistuslaukauksen, joka olisi voinut tasoittaa ottelun. Suomalaisvahti kuitenkin osoitti jälleen olevansa tulevaisuuden huippuvahti ja pysäytti Logan Couturen yrityksen tyylikkäästi.

Katso Saroksen rankkaritorjunta TÄSTÄ.

Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette oli syystäki iloinen, että hänellä on käytössään erinomainen kakkosvahti.

– Varsinkin kolmannessa erässä, kun San Jose pääsi pelaamaan ylivoimalla, ottivat maalivahdin pois ja saivat rankkarin – ”Juicen” päälle heitettiin paljon viimeisellä 20 minuutilla, ja hän oli uskomaton, päävalmentaja kuvaili seuran sivuilla.

– Aiomme katsoa tilanteet huomenna, mutta nauhalla on varmasti 12 kohtaa, jossa meidän pitää kelata uudelleen ja uudelleen ja sanoa ”vau”. Saros esiintyi upeasti.

Myös joukkuekaverit liittyivät Saroksen ihailuun. Nashville oli useasti täysin Sharksin vietävissä, mutta maalivahti oli ainoa, joka pisti vastaan ja varmisti voiton.

– Herranen aika, hän oli uskomaton. On hienoa olla Saroksen joukkuekaveri ja katsoa häntä tänään. Hän on varmasti suurin syy, että saimme voiton, joten hän ansaitsee suuren osan kunniasta, Ryan Johansen ylisti maalivahtia.

Nashvilleen hiljattain lentänyt Eeli Tolvanen ei päässyt vielä pelaamaan avausotteluaan. Laviolette on kuitenkin paljastanut, että huippulupaus tulee saamaan mahdollisuuksia ennen runkosarjan päättymistä.