Savon Sanomat kirjoitti artikkelissaan, että liigajoukkue KalPan kotiotteluissa pääsee ensi syksystä alkaen myös sellaiseen katsomoon, jossa voi nauttia alkoholia. Maaliskuun alusta voimaan tullut uusi alkoholilaki mahdollistaa alkoholijuomien nauttimisen katsomossa, kun seura on hakenut ja saanut tähän luvan.

KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman oli kertonut sivustolle, että seurassa pidettiin itsestäänselvyytenä luvan hakemista ensi syksystä alkaen. Jutun mukaan aluksi yksi katsomolohko on K18-aluetta, ja se vetäisi noin 200 henkilöä.

– Kevät mennään vielä entisillä systeemeillä, mutta lupa on tarkoitus saada syksyksi heti kauden alusta alkaen, Saksman valotti, ja jatkoi:

– Laitamme aluksi yhden portaitten välisen lohkon tällaiseksi katsomoksi. Tätä aluetta voi tapahtumakohtaisesti säätää. Jos kysyntää on enemmän, teemme jatkotoimenpiteitä.

Saksman oli huomauttanut sivustolle, että ihmisillä on erilaisia tarpeita ja kriteereitä tapahtumassa viihtymiselle.

– Meillä on edelleen perhekatsomot, jotka ovat kaukana tästä K18-katsomosta. En itsekään haluaisi lasten kanssa tällaiseen katsomolohkoon, mutta kavereiden kanssa olisi eri asia, palvelutason toimivuutta painottanut toimitusjohtaja lisäksi painotti.

Alkoholilain tuomat muutokset ovat näkyneet suomalaisessa jääkiekossa jo jonkin verran.

Esimerkiksi Mestiksestä jo kesälomille lähteneen Kiekko-Vantaan isännöimässä viidennessä puolivälieräottelussa tehtiin historiaa: Tuo ottelu oli ensimmäinen jääkiekkopeli Suomessa, missä voi normaalissa katsomotilassa nauttia alkoholijuomia.

Lisäksi perjantaina Heinolassa Peliittojen ja Kalajoen JHT:n välisessä Mestiksen karsintasarjan mittelössä sai ostaa jo väkeviä alkoholijuomia.

Savon Sanomien alkuperäisen jutun voit lukea painamalla tätä.