Sebastian Ahon hurja putki vain jatkuu – yltääkö vielä kovaan rajapyykkiin?

Muistaako joku vielä niitä aikoja, kun Sebastian Aholla oli ns. kuiva kausi?

Kauden alussa Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä pelasi peräti 15 ottelua tekemättä maalia. Syöttöpisteitä noissa otteluissa kertyi kuitenkin tilille mukavat kahdeksan.

Kun ketsuppipullo sitten aukesi, se lähes räjähti: viidessä seuraavassa ottelussa Aho teki jokaisessa maalin ja yhteensä tehot 5+5=10. Tätä seurasi taas 14 ottelun jakso, jonka aikana Aho teki maaleja vain yhdessä ottelussa (kaksi San Jose Sharksin verkkoon) ja yhteensäkin vain tehot 2+3.

Nyt nuo ajat ovat kaukainen paha muisto vain. Viime yönä Suomen aikaa pelatussa ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan Aho viimeisteli 4–1-loppulukemat tyhjään maaliin ja venytti pisteputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Kyseessä on Ahon, 20, NHL-uran ennätys.

Koko kaudella Aho on kerännyt 72 pelaamassaan ottelussa tehot 27+36=63. Jäljellä on kuusi runkosarjan ottelua. Jos Ahon pisteputki kestää kauden loppuun asti, nuorukainen hätyyttelee kovaa 70 tehopisteen rajaa.

Kiire rajan saavuttamisella kuitenkin tulee – kuten koko Hurricanes-miehistöllä. Viime yön voitto nosti joukkueen seitsemän pisteen päähän itäisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta. Koska edellä olevilla joukkueilla, New Jersey Devilsillä ja Florida Panthersilla on vielä enemmän otteluita pelaamatta kuin Hurricanesilla, joukkueen pudotuspelimahdollisuudet ovat käytännössä olemattomat.