Ruotsissa otettiin aivan uusi suunta jääkiekon kehityksessä – seitsemän pelaajaa kentällä!

© Kuva: Ilari Isotalo

Jääkiekkokeskustelussa putkahtaa aika ajoin esiin idea, että lajia alettaisiin pelata neljällä kenttäpelaajalla.

Jatkoajoillahan on jo pitkään pelattu tavallista pienemmillä miehistöillä. Ensin jatkoaikoja alettiin pelata neljällä kenttäpelaajalla, ja nykyään monessa sarjassa jatkoajat pelataan vain kolmella pelaajalla.

Ruotsissa ollaan ilmeisesti menossa kehityksessä aivan toiseen suuntaan – ainakin Linköpingissä. Ruotsin jääkiekkoliigan SHL:n eilisen puolivälieräottelun Djurgården-Linköping loppuhetkillä vierasjoukkue nimittäin pelasi hetken seitsemällä pelaajalla.

Linköping oli ottanut tilanteessa 4–3 maalivahdin pois maaliltaan ja haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Vaihdon yhteydessä kaukaloon kuitenkin hyppäsi yksi ylimääräinen pelaaja.

Kaiken kukkuraksi tämä seitsemäs kenttäpelaaja pelasti Linköpingin takaiskumaalilta. Djurgården toimitti kiekon Linköpingin tyhjään maaliin, mutta tuomarit olivat ehtineet viheltää pelin poikki, koska olivat antamassa Linköpingille jäähyä väärästä vaihdosta.

Tämän jälkeen ottelussa ei enää nähty maaleja, ja Djurgården voitti ottelun lukemin 4–3. Djurgården johtaa puolivälieräsarjaa voitoin 2–1.

Erikoisesta tapauksesta kertoi Suomessa ensin MTV Sport. Tilanteen pääset näkemään tästä MTV:n jutusta aukeavasta C Moren videosta.