Rasti seinään: NHL:n floppijoukkue nousi pois jumbopaikalta – kovempi tahti kuin kärkijoukkueella!

© Kuva: Getty Images
Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Jo on aikoihin eletty!

Nimittäin: Koko kauden NHL:n jumbopaikkaa hallussaan pitänyt Arizona Coyotes nousi viime yönä Suomen aikaa nappaamallaan voitolla pois jumbopaikalta.

Voittolaukauskilpailun jälkeen tullut 4–3-voitto Los Angeles Kingsistä toi kojooteille kaksi pistettä, joiden turvin joukkue nousi pisteen edelle jumboksi valahtanutta Buffalo Sabresia.

Vielä jokin aika sitten tuntui täysin mahdottomalta ajatukselta, että Coyotes nousisi pohjalta. Nyt joukkue kuitenkin hätyyttelee jo muitakin häntäpään joukkueita. Vancouver Canucks on enää kaksi pistettä arizonalaisia edellä, Ottawa Senatorskin enää neljän pisteen päässä.

Coyotesin muutos pelaamisessa ja pistetahdissa on viimeksi kuluneen reilun kuukauden aikana ollut mykistävä. Joukkue oli kasannut 53 ensimmäisestä ottelustaan vaivaiset 34 pistettä, eli 0,64 pistettä per ottelu.

Helmikuun 8. päivä Coyotes voitti Minnesota Wildin vieraissa jatkoajalla, ja siitä käynnistyi huima putki. Ensin Coyotes otti kuudesta ottelusta viisi voittoa ja tasapelipisteen. Sitten tuli kolmesta ottelusta voitto ja kaksi tappiota. Maaliskuun seitsemästä ottelustaan Coyotes on voittanut viisi, pelannut kerran tasan ja hävinnyt vain kerran.

Eli kuudestatoista viime ottelustaan Coyotes on voittanut 11, ottanut kaksi tasuripistettä ja hävinnyt vain kolmesti. Nämä 16 ottelua ovat tuoneet 24 pistettä, eli peräti 1,5 pistettä per ottelu. Se on aivan huima tahti. Esimerkiksi koko liigaa johtava Nashville Predators on kerännyt kauden aikana 1,45 pistettä per ottelu.

Surkean alkukautensa takia Coyotes menetti mahdollisuutensa pudotuspeleihin jo aikaisin syksyllä. Mutta vireen jatkuessa joukkue saattaa hyvinkin napsia vielä monta päänahkaa häntäpään taistelussa.

Coyotesin suomalaismaalivahti Antti Raanta ei ole pelannut viidessä viime ottelussa alaraajavamman takia. Viime yönä nuori Adin Hill torjui ensimmäisen voittonsa NHL:ssä.

Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!