Oliko se tässä? Suomalaisvahdin NHL-kausi päättymässä etuajassa – tilastot jättävät parantamisen varaa

© Kuva: Getty Images

Yön NHL-kierroksella nähtiin ainoastaan yksi suomalainen maalivahti tositoimissa, kun New York Islandersin Christopher Gibson torjui Toronto Maple Leafsia vastaan. Tasainen ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen pettymykseen, kun Toronto vei sarjapisteet lukemin 5-4.

Gibson torjui kauden kahdeksannessa NHL-pelissä 27 laukausta. Isles oli venyttämässä ottelua jatkoajalle, mutta Toronton tähtihyökkääjä Auston Matthews ratkaisi voiton päätösminuuteilla. Hyökkääjä sai vapaasti laukoa kiekon maalin edestä, eikä suomalaisvahdille jäänyt mitään mahdollisuuksia pysäyttää kiekkoa.

Yön ottelu saattoi samalla olla Gibsonin kauden viimeinen. Alunperin hänet nostettiin AHL:stä, kun Islandersin ykkösvahti Thomas Greiss loukkaantui. Nyt saksalaisvahti on toipunut ja seurasi peliä vaihtopenkin puolelta. Gibson sai vielä yhden mahdollisuuden tolppien välissä, sillä nyt joukkueen kakkosvahti Jaroslav Halak oli sivussa sairastumisen takia.

Halakin oletetaan olevan taas pelikuntoinen ensi yönä pelattavassa ottelussa New Jersey Devilsiä vastaan. Tuolloin Gibsonille ei jää tilaa kokoonpanossa, ja hänet voidaan lähettää joko katsomoon tai pelaamaan takaisin AHL-seura Bridgeport Sound Tigersiin.

Tilastoissa toivomisen varaa

Gibsonin alku Islandersissa oli vakuuttava, sillä hän torjui joukkueelle neljä pistettä kolmesta ensimmäisestä ottelusta. Sen jälkeen vaikeudet alkoivat, ja hänet otettiin kahdesti vaihtoon kesken matsin. Gibson on torjunut Isles-paidassa .908 prosenttisesti ja päästänyt maaleja 3.65 per ottelu.

Kahden vuoden tauon jälkeen takaisin NHL-jäille luistellut Gibson ei pystynyt hyödyntämään täysin harvinaista mahdollisuuttaan. Maalivahdin puolustukseksi voi ottaa huomioon, että newyorkilaisten takalinja on vuotanut läpi kauden ja he ovat päästäneet eniten maaleja kaikista NHL-seuroista, eli yhteensä 284. Listalla toisena olevan Ottawan Senatorsin lukema on 272.

AHL:ssä usein loistanut Gibson elää jännittäviä aikoja, sillä hänen tulokassopimuksensa päättyy tähän kauteen, eikä tuoreiden otteiden perusteella jatkoa NHL:n puolella ole heti luvassa.

 

 

 


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!