NHL:n suomalaislupaus venynyt mykistävään temppuun – nuori kultaleijona myös harvinaisessa joukossa!

© Kuva: Getty Images

Otteillaan koko kauden mykistänyt suomalainen hyökkääjälupaus Aleksi Heponiemi on edelleen uskomattomassa liidossa rapakon takana.

WHL:ssä pelaava Florida Panthersin viime kesän kakkoskierroksen varaus liitää kuuden pelin pisteputkessa, ja viime yönä hän saalisti kaksi syöttöpinnaa Swift Current Broncosin tappiollisessa kamppailussa Moose Jaw Warriorsia vastaan.

Kuuden edellisen pelin saldo on uskomaton 2+10=12. Koko kauden 54 mittelössä tehoja on syntynyt 28+89=117, plusmiinus-saldo näyttää lukemaa +45.

WHL:n itäisen konferenssin kakkosena olevan Broncosin suomalaishyökkääjä on sarjan pistepörssissä kolmantena, seitsemän pinnaa kärkeä perässä.

Heponiemi ei ole pelannut kaikkia otteluita, sillä hän oli sivussa mm. vuodenvaihteessa pelattujen alle 20-vuotiaiden MM-kisojen takia.

Heponiemen 100 pinnan rajan rikkominen ja ylipäätään pistepörssin kärkipäähän yltäminen on kova temppu. Koko sarjassa vastaavaan haamurajaan on pystynyt hänen lisäksi vain neljä pelaajaa.

Lisäksi hän on pistepörssin top-50:ssä yksi kolmesta pelaajasta, joka ei ole kanadalainen. Jenkki Kieffer Bellows on sijalla 45 (39+30=69) ja Heponiemen maanmies, alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Henri Jokiharju juuri 50:s (10+56=66).

Suomalaisten jälkeen paras eurooppalainen pistepörssissä on tsekki Tomas Soustal. Tehot 20+38=58 oikeuttavat 69:een sijaan.

Miska Miettinen