Patrik Laine loukkaantui aikaisemmin tällä viikolla blokattuaan Los Angeles Kingsin puolustajan Alec Martinezin kovan viivavedon.

Laine selvisi iskusta suhteellisen vähällä, koska hänen jalkansa ei murtunut ja arvioitu toipumisaika oli Jets-luotsi Paul Mauricen mukaan 4-14 päivää.

Jetsin toisella hyökkääjällä Mathieu Perraultilla ei kuitenkaan käynyt tämän kauden alussa aivan yhtä hyvä tuuri kuin Laineella, koska hänen jalkansa murtui laukauksen blokkaamisesta.

Perrault otti tapauksesta opiksi ja teki merkittävän muutoksen varusteisiinsa.

– Mursin jalkani aikaisemmin tänä vuonna laukauksen blokkaamisesta. Pidän nykyään suojia luistimeni ympärillä. Minulla on sellainen jokaisessa luistimessani. ”Pattyn” olisi hyvä myös harkita sitä. Jos hän aikoo astua laukausten eteen noin, pidä huolta siitä, että suojaat itseäsi, Perrault neuvoo Lainetta Caneo-lehden haastattelussa.

Jetsin pelaajille luistinsuojat eivät ole pakolliset, mutta joissain NHL-seuroissa se on aivan ehdoton varuste.

– Meidän tulisi käyttää niitä enemmän. On jotain joukkueita, joissa niiden käyttö on pakollista, Brian Little kertoo.

Laineen vikkeläkinttuinen ketjutoveri Nikolaj Ehlers ei ole luistinten suojien suurin puolestapuhuja.

– En ole koskaan pelannut niiden kanssa. Olen vain ottanut riskin tässä asiassa. ”Patty” ei ole myöskään pelannut koskaan niiden kanssa. Saatan vielä kokeilla niitä. Kaikki alkoi sellaisista isoista muovisista, jotka laitoit luistinten ympärille. Se ei ole mitää sellaista, jota haluisin edes kokeilla, Ehlers sanoi ja osoitti sen jälkeen hänen vieressään istuvaa Andrew Coppia, jolla oli jalassa paljon pienemmän luistinten suojat.

– Tuo on luistimessa kiinni ja se ei tarvitse niin paljoa tavaraa, jotta se pysyy kiinni. Se on jotain, mitä voisin kokeilla, tanskalaispeluri jatkoi liittyen Coppin suojiin.