Aleksander Barkov jatkoi tulikuumaa lentoaan keskiviikon vastaisen yön NHL-kierroksella, kun suomalaistähden edustama Florida Panthers kohtasi paikallisvihollisensa ja NHL:n kärkipaikkaa pitävän Tampa Bay Lightningin.

Barkov summasi tehot 0+2, kun Panthers kaatui jatkoajan jälkeen lukemin 4-5 Lightningille.

22-vuotias taituri on tehnyt tällä kaudella 63 peliin huikeat 66 tehopistettä, joka oikeuttaa NHL:n pistepörssin 19. sijaan. Barkov johtaa suomalaisten pistepörssiä kahden pisteen erolla Mikko Rantaseen.

NHL:n viime viikon kolmostähdeksi valittu Barkov on mättänyt helmikuun 1. päivän jälkeen pelaamassa 16 ottelussa peräti 24 tehopistettä (10+14), joka on tässä ajassa NHL:n kaikista pelaajista kolmanneksi eniten.

Barkovin ällistyttävä tehovire on nostanut Panthersin täysin puskista mukaan NHL:n pudotuspelitaisteluihin, kun matkaa viimeiseen Wild Card -paikkaan on vain yhden pisteen verran. Huomioitavaa on kuitenkin se, että Panthersilla on kolme ottelua vähemmän pelattuna, kuin viimeistä pudotuspelipaikkaa pitävällä Columbus Blue Jacketsillä.

Barkovin huimat otteet eivät ole jääneet NHL:ssä noteeraamatta, koska häntä ollaan nostamassa jo kahden arvostetun NHL-palkinnon ehdokkaaksi.

NHL.comin toimittaja Tom Gulitti uskoo, että Barkov taistelee tosissaan NHL:n arvokkaimmalle pelaajalle jaettavan Hart Trophyn ehdokkuudesta.

– Aleksander Barkov ja Eric Staal ovat nostaneet heidän nimensä jo Hart Trophy -keskusteluihin, Gulitti sanoi Twitterissä.

TSN:n toimittaja Mike Kelly arvioi taas Barkovin olevan tällä hetkellä suurin voittajaehdokas parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettavaan Selke-palkintoon.