Mikä on pielessä? Suomalainen huippupuolustaja varjojen mailla – ei yhtään tehopistettä

© Kuva: www.dynamo.ru

Janne Jalasvaara ehti olla yksi Euroopan siirtomarkkinoiden kuumimmista nimistä kauden alussa. Pitkään KHL:ssä pelannut 33-vuotias puolustaja toimi viime kaudella Kunlun Red Starin kapteenina, mutta tälle kaudelle sopimusta ei kuulunut.

Lopulta ruotsalaisseura Rögle veti pisimmän korren ja kiinnitti Jalasvaaran joulukuussa loppukauden mittaisella sopimuksella.

Todella fiksuna puolustajana tunnettu Jalasvaara on hoitanut Ruotsissakin puolustustehtäviä hyvin, mutta hyökkäyspäähän suomalaisen tekeminen on ollut olematonta.

Hän on pelannut jo 23 ottelua Röglen paidassa, eikä tilille ole napsahtanut ainuttakaan tehopistettä. Vielä viime kaudella Kunlunissa syntyivät 49 ottelussa tehot 5+11=16.

Laukauksia kokenut kahden suunnan puolustaja on saanut tililleen 18, mikä on puolustajalle erittäin vähän. Jalasvaaran plus-miinus-saldo näyttää lukemaa -1.

Hänen ensi kauden seuransa ei ole vielä tiedossa. Jalasvaara on pelannut seitsemän kauden ajan KHL:ssä, edustanut Suomea kertaalleen MM-kisoissa sekä pelannut aiemmin urallaan Liigassa 364 ottelua.