Ilta-Sanomat kirjoitti tiistaina uutisessaan, että Espoo Unitedin omistaja Jussi Salonoja oli ottanut tiedon Espoo Unitedin uudesta konkurssihakemuksesta vastaan tyynenä. Seura on ollut parikautisen historian aikana useasti otsikoissa talousvaikeuksien vuoksi.

Espoo United Oy:n kriisi syvensi jälleen alkuviikosta, kun sekä Verohallinto että Only Me Oy jättivät Espoon käräjäoikeuteen konkurssihakemuksen Salonojan omistamasta yhtiöstä. Jääkiekosta ja koripallosta tutulle joukkueelle haetaan yhteensä lähes 150 000 euroa saatavia, joista valtaosa kuuluu verottajalle.

Salonoja antoi sivustolle tilanteeseen nähden varsin jäätäviä kommentteja.

– Konkurssihakemukset eivät tulleet millään muotoa yllätyksenä. Tiedämme tietysti, että meillä on laskuja rästissä ja että osa niistä saattaa edetä tähän konkurssihakemusvaiheeseen, Salonoja oli kuitannut, ja jatkanut:

– Kysymys on kuitenkin vasta hakemuksesta, eikä tavoitteemme ole muuttunut miksikään viime viikosta. Edelleen Espoo Unitediin on tarkoitus löytää ulkomaista pääomaa, jotta saamme akuutit velat maksettua ja ensi kauden perusrahoituksen turvattua. Myös esimerkiksi verovelat on tarkoitus hoitaa määräaikaan mennessä.

Lisäksi sivuston jutussa kirjoitettiin, että Salonojalla on ollut kaksi eri variaatiota mielessä – eli joko sijoittajat tukisivat seuraa suoraan taloudellisesti tai sitten lähtemällä sen omistajiksi.

Espoo Unitedin jääkiekkojoukkue jäi tällä kaudella Mestiksessä runkosarjaan.

Ilta-Sanomien alkuperäisen jutun voit lukea painamalla tätä.