Kiinalaisjoukkue Kunlun Red Starsin suomalaismaalivahti Noora Räty piti joukkuettaan pitkään pystyssä ”naisten Stanley Cupina” pidettävän Clarkson Cupin finaalissa. Lopulta varsinaisen peliajan 33 torjuntaa eivät riittäneet, kun kanadalainen Markham Thunder vei ottelun nimiinsä jatkoajalla maalein 2–1.

Räty joutui nöyrtymään olympialaisissa Kanadan paidassa pelanneen Laura Staceyn lähes täydellisen laukauksen edessä pelikellon näyttäessä aikaa 63.48. Stacey pääsi laukomaan aivan maalin edestä suoraan syötöstä, ja onetimer upposi näyttävästi aivan Rädyn vartioiman maalin yläkulmaan.

Stacey, ja moni muu Thunderin pelaaja, sai nyt kirkkaan hyvityksen olympialaisten pettymykselle. Kanada hävisi Pyeongchangin olympialaisten finaalin USA:lle rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

Naisleijonien tähtivahti Räty palasi olympialaisista seuransa mukaan pronssimitalin kanssa, ja nyt oli tyytyminen hopeaan naisten arvostetuimmassa seurajoukkueturnauksessa.

Kuului Rädyn menestyksekkääseen kauteen sentään yksi ykkössijakin. Viime viikolla pohjoisamerikkaleinen mediajätti ESPN valitsi Rädyn koko maailman viikon parhaaksi pelaajaksi.

Räty sai kunnianosoituksen torjuttuaan Kunlunin Clarkson Cupin finaaliin. Räty torjui ratkaisevassa välierässä Calgary Infernoa vastaan peräti 66 kertaa, kun Kunlun voitti maalein 1–0. Tuo ottelu päättyi vasta kolmannessa jatkoerässä ajassa 114.01.

Kunlunissa pelaa myös suomalainen Annina Rajahuhta. Joukkueen apuvalmentajan toimii Saara Niemi.

Katso video Laura Staceyn laukomasta voittomaalista, Thunderin voitonjuhlista ja Kunlunin karusta pettymyksestä jutun alussa olevalta videolta.