Liigan runkosarjan jumboksi jäänyt Vaasan Sport julkaisi maanantaina kaksi uutta pelaasopimusta.

Vaasalaisten puolustus vahvistuu, kun Valtteri Viljanen ja Victor Westermarck allekirjoittivat vuoden sopimukset. Molemmat ovat oikealta laukovia puolustajia ja 24-vuotiaita.

Viljanen siirtyy Sportiin Tampereen Ilveksestä, missä hän pelasi 55 ottelua tehden pisteet 3+14=17. Hän on kävi juniorimyllyn Porin Ässissä ja edusti siellä miesten joukkueessa kolmen kauden ajan.

– Valtteri on luisteluvoimainen puolustaja, jolla on hyvät kiekolliset ominaisuudet. Rightin pelaajana hän tuo myös lisää mahdollisuuksia ylivoimapelaamiseen, urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kuvaili 173-senttistä pakkia.

Westermarck kiekkoili kuluneen kauden Mestisseura Espoo Unitedissa ja teki 50 runkosarjaottelussa tehot 7+13=20. Aikaisemmin hänet ollaan nähty Liiga-jäillä Espoon Bluesissa kaudella 2015-2016.

Hänen veljensä Felix Westermarck kuului Sportin miehistöön vuodet 2014-2017, mutta sai vyölleen vain kourallisen otteluita, kun hänet lainattiin Mestikseen.

Sport on alkanut julkaisemaan pelaasopimuksia ensi kaudelle. Runko alkaa pikkuhiljaa olemaan kasassa, mutta edelleenkään joukkueessa ei ole sopimuksen tehneitä maalivahteja. Aikaisemmin Jämsä on kommentoinut, että seura etsii kahta torjuntavastuun jakavaa maalivahtia ja yhtä A-junioria.